HBC Rakovník – HBC Kolín 6:5 (2:3, 2:1, 1:1, prodloužení 1:0)

Když dokázali hosté odpovědět na vedoucí Sýkorovu branku hned třikrát do vedení 1:3, nevypadalo to s Rakovníkem nejlépe, ale právě Sýkora se v dalším průběhu blýskl ještě třemi přesnými trefami, jeden gól přidal Tlustý a dramatický duel pohledného hokejbalu šel do prodloužení. Minutu před koncem domácí využili přesilovou hru, když po přihrávce M. Tvarůžka prostřelil kolínského gólmana Polívka.

HBC Rakovník – HBC Kolín 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

V souboji brankářů, při kterém v domácí svatyni kraloval O. Tvarůžek, byl stav po dvou třetinách 1:1 a rozhodnutí přineslo až závěrečné dějství. Polívka, jenž byl u prvního úspěchu, našel M. Tvarůžka na 2:1, pak přišla Pospíšilova střela na rozdíl dvou branek a definitivně domácí uklidnil čtvrtou brankou Sýkora.

Spokojený byl i Martin Tvarůžek: „Sobotní zápas jsme si užili s diváky až do dramatického prodloužení, střelecky zářil Sýkora a naše výhra byla z těch šťastnějších. Kolín je velmi dobrý tým, což potvrdil i v druhém utkání, kdy zachytal náš gólman a rozhodly tři rychlé branky po sobě. V Kolíně budeme muset přidat na důrazu před naší brankou, série není rozhodnuta, ale s výkony a vedením 2:0 jsem spokojený."

HBC Rakovník: O. Tvarůžek – Sunkovský, Suchý, Koloc, Polívka, Schierl, Pechanec, Martínek, Sýkora, Pospíšil, Prajzler, Dvořák. Hrající trenér Martin Tvarůžek.

MIROSLAV KOLOC