HBC Nové Strašecí – TJ Snack Dobřany 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

V první třetině, kdy hosté nejprve nevyužili dvě přesilové hry, se domácí borci jen zřídka dostávali do brankových příležitostí. Bubákům chyběl především pohyb a lepší nasazení.

Ve druhé části pro změnu nevyužili přesilovou hru domácí, čehož využili dobřanští a po zaváhání Gottharda se prosadil zkušený Šlehofer – 0:1. Novostrašečtí však po obdržené brance začali předvádět lepší hokejbal a odměnou jim bylo vyrovnání. Nejprve O. Duchoň místo poloprázdné klece trefil jen hokejku jednoho z obránců, poté Douša tvrdou ranou z kruhů málem přerazil tyčku, odrazu však dokázal využít Ryss, který brankáře přelstil bekhendovou střelou – 1:1.

V poslední třetině zápasu se tým kouče Moravce trápil v koncovce. Vysvobozením byla až nejhezčí akce zápasu. Jůdl našel ve středním pásmu Kohouta, ten si vyměnil míček s Gotthardem, nahrál v ideální pozici Daenemarkovi, který se nemýlil – 2:1. O pár minut později mohla Kocourek arena explodovat radostí znovu.

Po dalším závaru před dobřanským brankářem se zorientoval O. Duchoň, předložil Doušovi, který zkušeně zakončil – 3:1. Pak ale fauloval Samšuk a následovalo trestné střílení. Lašek ovšem Šlehofera vychytal. V závěru utkání navýšil skóre na 4:1 Karel Průša, když se šikovně prosadil střelou z otočky.

„Jsem spokojený se třemi body, vítězství si ceníme a je pro nás velmi důležité. V této sezoně však máme časté problémy se začátky utkání. Mnohdy do první třetiny vstoupíme laxně a musíme pak utkání otáčet. Výkon týmu se mi líbil od poloviny zápasu, kdy jsme si vypracovávali více brankových příležitostí a následně je i proměňovali. V koncovce jsme se však hodně trápili a musíme na ní zapracovat," zhodnotil duel trenér Josef Moravec.

Strašecí: Lašek – Husák, Lev, Douša, Duchoň T., Samšuk, Jůdl – Čížek Jan, Průša, Horáček, Martínek, Ryss, Duchoň O., Kohout, Gotthard, Kmeť, Daenemark

HBC Nové Strašecí – TJ Tatran Třemošná 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Utkání proti neoblíbenému soupeři z Třemošné začalo velmi opatrně, oba týmy preferovaly defenzivní styl a diváci na Kocourku tak viděli minimum brankových příležitostí.  Za Bubáky nastoupil v brance od začátku dorostenec Dvořák, který si však po celý průběh utkání počínal velmi jistě a tým podržel.

Druhá třetina už přinesla pro diváky atraktivnější hokejbal a začaly padat i góly. Vedení se ujali domácí borci, když Ryss našel před brankou T. Duchoně, který šikovně zakončil – 1:0. Za minutu se Strašečtí prosadili znovu.  Průša si na červené čáře přehodil jednoho z obránců, zavezl míček do útočného pásma a nekompromisní dělovkou do šibenice nedal Jáskovi šanci – 2:0.

Zdálo se, že si domácí odnesou do kabin dvoubrankový náskok, ale Západočechům se podařilo snížit – 2:1. Třetí třetina přinesla tvrdší hru plnou osobních soubojů. V poslední části zápasu však vynikali především brankáři. Domácí si však zbytek utkání pohlídali a prodloužili domácí neporazitelnost už na 5 zápasů.

„Dnes to bylo velmi náročné utkání. Oproti včerejšku kluci pracovali více jako tým a vítězství jsme si ubojovali. Tento víkend byl velmi důležitý a jsem moc rád, že jsme ho zvládli a urvali šest bodů. Chtěl bych dnes pochválit Lukáše Dvořáka, který to na svůj věk zvládl na jedničku," usmíval se Josef Moravec.

Strašecí: Dvořák (Lašek) – Lev, Horáček, Douša, Duchoň T., Samšuk, Husák, Jůdl – Čížek Jiří, Průša, Čížek Jan, Martínek, Ryss, Duchoň O., Kohout, Gotthard, Daenemark, Kmeť.

ONDŘEJ DUCHOŇ