Rakovník – Pardubice 2:8

Katastrofální začátek, kdy hosté díky gólům Kubeše a Česáka vedli už ve 4. minutě 0:2, domácí nepoložil a postupně vyrovnávali hru, i když gólman Gerlich musel i nadále ukazovat svůj postřeh. Nicméně ve 12. minutě snížil po Cafourkově asistenci M. Tvarůžek a o dvě minuty Rakovník vytěžil z minima maximum a Tlustý srovnal na 2:2. Chleba se začal lámat na začátku druhé třetiny, kdy slibné rakovnické šance zůstaly jen šancemi a vzápětí domácí sice ještě díky Gerlichovi přestáli trestné střílení, ale v rozmezí dalších dvou minut Pardubice skórovaly na 2:4, pátý a šestý hřebík do rakve zatloukl po dalších dvou minutách Moravec.

I v závěrečném dějství hosté Rakovník vysoko přestříleli, byli produktivnější a dalšími třemi brankami pečetili své zasloužené vítězství.
„Od začátku sezony se nesešel kompletní kádr, tentokrát opět rozhodly individuální chyby. Nedokážeme důsledně pokrýt soupeřovu druhou vlnu a dorážky před gólmanem. S tak úzkým kádrem se dá extraliga hrát jen velmi těžko,“ okomentoval brankovou nadílku trenér rakovnických hokejbalistů Josef Moravec a jeho slova se potvrdila i v následujícím střetnutí.

Rakovník – Letohrad 2:10

Během první desetiminutovky hosté z hokejek Krejsy a Hejtmánka opět získali uklidňující vedení a v sebevědomém výkonu pokračovali i v dalších dvou třetinách. V té druhé sice M. Tvarůžek snižoval na 1:4, ale jinak se spíše Rakovník bránil i kvůli časté hře v oslabení. Ve třetí třetině se po chybě, která přinesla další gól, nechal vystřídat gólman Gerlich Muškátem a domácí vyhlíželi hlavně konec zápasu.
HBC Rakovník: Gerlich (Muškát) – Cafourek, O. Tvarůžek, Sunkovský, Martínek, Hvězda, Kovařík, Kučaba, Míka, Schierl, Sýkora starší, Sýkora mladší, Tlustý, M. Tvarůžek, Urban, Macák, Molnár, Čech. Trenér Josef Moravec.

Ilustrační foto hokej
Hokejisté schytali „sedmičku“