Lepší rozlučku s domácím hřištěm si nemohla přát, do Rakovníka zavítala pražská Slavia! Rakovničanky bojovaly do posledního zbytku sil a uhrály s věhlasným soupeřem remízu. Své poslední dva zápasy před semifinále play off sehráli také rakovničtí muži.

Bitva favoritek skončila nerozhodně

Úvodní minuty patřily spíše vzájemnému oťukávání obou rivalek o český pozemkářský trůn. Výhodu prvního trestného rohu si vybojoval Rakovník, ale stejně jako o něco později hosté svou šanci neproměnil. Změnu přinesla až 23. minuta, ve které dostala míček Hanzlová, ze čtyř slávistických obránkyň si udělala slalomové tyčky a otevřela skóre.


Po přestávce měla více ze hry Slavia, ale do šancí se nedostávala. Až ve 42. minutě se musela dvakrát po sobě blýsknout gólmanka Kopřivová. Na druhé straně Vorlová nastřelila tyčku, ale o pár minut později Matoušková našla svoji sestru Kotálovou a její přesnou přihrávku zužitkovala opět Hanzlová.

Studenti v Rakovníku protestují proti propouštění učitelů.
SLEDUJEME: Studenti v Rakovníku protestovali proti propouštění učitelů


Závěr však patřil obhájkyním titulu z Edenu. Nejprve zamířila přesně Capouchová a dvě minuty před koncem vyrovnala Bížová.
Jestli kapitánku HC 1972 Rakovník Kříženeckou čeká jeden, nebo ještě dva poslední duely, ukáže následující extraligové play off v pražském Edenu, kde se Rakovník v semifinále utká s HC 1946 Praga.


Se závěrečném domácím duelem byla Karolína Kříženecká spokojená. „Byl to pro nás důležitý duel pro psychiku, Slavia hraje výborně, ukázala to i v letošním evropském poháru. My jsme si ověřily, že pokud se s ní utkáme ve finále extraligy, tak máme šanci sehrát vyrovnaný zápas," je přesvědčená Kříženecká, která se musela obejít bez několika opor. „Chyběly Křikavová, pro nemoc a zranění Čermáková a Knorová a bylo to znát právě v závěru. Chyby pramenily z únavy, kdy jsme měly jen dvě hráčky na střídání. V semifinále proti Pragovce už bychom měly být v plné palbě a když budeme hrát jako proti Slavii, vysněné finále se může stát realitou," věří rakovnická kapitánka, kterou rovněž těší, že poslední domácí zápas byl právě s pražským rivalem.

„Jsem ráda, že jsem se loučila v domácím prostředí tímhle zápasem. Svého úkolu ve střední záloze se velmi dobře zhostily Stehlíková se Somolovou, výborně zachytala Kopřivová. Bod je pro nás velmi cenný a věřím, že nám to všechno vydrží i pro play off," dodala dojatá rakovnická kapitánka.

Muži narazí na Litice


Závěrečné domácí duely nabídly dramatické podívané se šťastným koncem pro rakovnické pozemkáře, kteří zdolali Hostivař i Raču. V utkání proti Hostivaři se domácí častěji dostávali před hostivařskou branku, hosté zase spoléhali na rychlé brejky a tento poločasový scénář obohatila gólem na 1:0 dvojice M. Seemann – Jahoda.

Na branky bohatší druhé dějství začal přesnou střelou M. Seemann po Procházkově přihrávce, pak sice hosté korigovali, ale dvoubrankové vedení na rakovnickou stranu vrátil Procházka. Hostivař opět snížila na 3:2, ale razítko pod zasloužené vítězství přidal Jahoda.

Vodní prvek v parku pod kostelem v červnu 2017.
Další útok vandalů: poničili vodní nádrž u sochy Masaryka

Mezinárodní souboj s Bratislavou začal lépe pro východní sousedy, když je Belačič dostal gólem do šatny do vedení. Jenže M. Seemann hned po přestávce vyrovnal a Tran skóre otočil. Bratislava ještě stačila vyrovnat, ale Procházka těsně před závěrečným hvizdem rozhodl.


Spokojený s oběma duely tak byl i rakovnický kouč Pavel Hraba „Hlavně utkání s Hostivaří nás prověřilo, hosté ještě bojovali o play off. Podržel nás Honza Seemann v brance. Ale i duel s Račou byl důležitý pro psychiku před bojem o medaile. Pětkrát jsme neprohráli, tak aby nám to vydrželo," přeje si Hraba.


O semifinálovém soupeři – plzeňských Liticích, uvažoval i nejlepší střelec Martin Seemann. „Moc nám nevyhovují, poslední utkání jsme prohráli 0:3, ale dlouho to bylo vyrovnané a branky padaly až v závěru. Vlastně rozhodla až ta poslední při naší power play. Máme jim co vracet," usmál se Seemann.

HC 1972 Rakovník – SK Slavia Praha 2:2 (1:0)


HC 1972 ženy: T. Kopřivová – Matoušková, Ohnemichlová, Treglerová, Kotálová, Stehlíková, Somolová, V. Škrancová, Hanzlová, Vorlová, Holubová, B. Škrancová. Hrající trenérka Karolína Kříženecká.

HC 1972 Rakovník – HC Hostivař 4:2 (1:0), HC 1972 Rakovník – Lok. Bratislava Rača 3:2 (0:1)


HC 1972 muži: J. Seemann- Dašek, R. Ostaš, J. Ostaš, Kopřiva, Hudeček, Hlína, Gregor, Hamouz, Bicek, Trejbal, Bodnár, Skála, Jahoda, Tran, M. Seemann, Procházka. Hrající trenér Pavel Hraba.

Rezerva SK Rakovník porazila v závěrečném kole I. B třídy Doksy 4:0.
Derby ovládla Mšec, Hředelští se loučili s Petrášem


Autoři: Miroslav Koloc, Josef Rod