„Důležité bylo, že mladí atleti mohli v této složité době vůbec závodit. I když málokdo měl možnost v hale trénovat, padaly celkem fajn výkony,“ líčila Hana Větrovcová, místopředsedkyně kladenského klubu a hlavní trenérka mládeže, s tím, že mistrovství se konalo za striktních hygienických.

„Například se přísně hlídalo, aby v hale byli jen trenéři atletů, kteří zrovna závodí,“ pokračovala trenérka SCM pro Středočeský kraj.

Závodníci kladenské výpravy trénovali v zimě tak, jak to dovolovala vládní nařízení. „Ti, kteří už startovali v extralize, mohli na dráhu. Trochu nám nahrálo i to, že počasí nebylo vždy úplně zimní. Trénovalo se, jak se dalo, někdo běhal v lese.“

Kladenské medaile
Tomáš Dvořák 1. (překážky a 200 m), 2. (60 m)
Tereza Vlková 1. (dálka, trojskok)
Tereza Lamačová 1. (200 m), 2. (60 m)
Marian Dražan 1. (3000), 3. (1500 m)
Klára Hlaváčová 1. (3000 chůze)
Šárka Somrová 2. (1500 m)
Jan Ullman 2. (400 m)
Kristýna Dvořáková 2. (výška)
Petr Hudeček 2. (200 m)

Úspěchy podle trenérky přicházejí ve vlnách. „Někdy se ročník povede, jindy je to slabší. Nejlepší nejsme poprvé, ale nikdy jsme nepřijeli s prázdnou. Úspěch je jednak výsledkem kvality našich nejlepších a částečně vychází i z toho, že v Kladně o atletiku zájem,“ pochvalovala si.

Na Sletišti rostou skvělí atleti. „Jedním z největších běžeckých talentů poslední doby je Marian Dražan. Uvidí se, kam bude směřovat na vyšších juniorských překážkář Tomáš Dvořák. Tereza Vlková je velice nadějná skokanka. Dorostenecký čas 24,17 Terezy Lamačové na dvoustovce je čtvrtý v české historii,“ zmínila trenérka největší naděje. „Všichni mají veliké předpoklady.“

Halový úspěch dává tušit, že se Kladeňákům bude dařit i v sezoně. Navíc se na Sletišti koná také Gigant, tedy dorostenecko-juniorské mistrovství ČR pod širým nebem. „Je povzbudivé, že se úspěšní atleti z haly, ale i další, budou moct předvést na domácí půdě,“ dodala Hana Větrovcová.

Jaromír Jágr a jeho Kladno říkají před play off jasně: Věříme!
FOTO, VIDEO: Jágr: Cíl známe a v jeho naplnění Věříme!