Jak hodnotíte jubilejní dvacátý ročník?
Turnaj hodnotím kladně, jak po stránce sportovní, tak i co se týká chování hráčů. Jedinou malou kaňkou bylo odhlášení týmu Miners SMSkou čtyři dny před Violou. Na poslední chvíli jsem sháněl desátý tým, který by ho nahradil, aby zůstal zachován hrací systém, ale přes veškerou snahu se to nepodařilo. Přesto turnaj zdárně proběhl i s devíti týmy. Mužstva k tomu přistoupila v duchu fair play.

Co říkáte na úroveň turnaje?
Opět se v jednotlivých týmech objevila řada hráčů působících ve vyšších soutěžích, divizi či krajském přeboru. Senomaty táhl vítěz Ligy mistrů v sálovce Petr Šnídl, takže divák se měl rozhodně na co dívat.

Předčasným vrcholem byl semifinálový duel mezi Senomaty a Elektro Violou.
Určitě. Senomaty vedly 3:1, ale nedokázaly náskok udržet. Rozhodující gól padl z jejich pohledu po sporném faulu, já se však k tomu nemohu vyjádřit, neboť mě to nepřísluší.

Prvňáčci ze ZŠ a MŠ Senomaty pod vedením třídní učitelky Aleny Svobodové.
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme školáky ze ZŠ a MŠ Senomaty

Řada rozhodčích, hlavně rakovnických se zdráhá Violu pískat. Jak tento fakt budete řešit v příštím ročníku (pokud bude)?
Faktem je, že rozhodčí, kteří pískají ligu se do pískání ve Viole nechce. Těsně předtím jsme tedy řešili, že by do Kladna dorazili kladenští rozhodčí, ale z toho sešlo, protože po oslovení prvních čtyř rozhodčích mi bylo řečeno, že už něco mají na Kladně, tak jsem to nakonec vzdal. Turnaj rozhodovali Marek Titlbach a Miroslav Anderle, kteří podle mě pískali velice slušně a přispěli k dobré kvalitě 20. ročníku. Každopádně napříště si s předstihem zajistím rozhodčí z jiného okresu. Když to pískají místní, hráči si k nim víc dovolí a pak z toho jsou občas zbytečné incidenty.

Co říkáte na samotné finále. Čekal jste ho tak jednoznačné?
Trošku mě to překvapilo. Myslím si, že to bylo o první brance, kterou vstřelila Viola. Ta k tomu přistoupila velice takticky, pokryla největší zbraň Fokefulu Jardu Červeného. Pak svými kombinacemi a připravenými akcemi rozhodla o vítězství, i když i Fokeful měl nějaké šance. Výsledek vypadá jednoznačně, ale hra taková nebyla.

Co byste řekl na závěr?
Jsem rád, že naše spolupráce s Elektro Violou vydržela dvacet let, i když samotná Viola se jako hlavní sponzor podílela na sedmnácti ročnících. Uvidíme, jak se bude vyvíjet osud sportovní haly a podle toho se bude vyvíjet osud halového turnaje.

Ilustrační snímek.
Na dopravu přispějí obce méně než loni