FBC Rakovník – Travel Všeruby 3:6 (2:3)

Od začátku utkání se hrál velmi rychlý a pohledný florbal. Rakovník po chybě obrany poslal již v patnácté vteřině do vedení zakončením pod horní tyčku Koláček – 1:0. Dvě minuty nato našel tentýž hráč Šika, který míří přesně k tyči. Všeruby však třemi brankami otočily skóre. Nutno podotknout, že rakovnická obrana dvě branky soupeři doslova darovala. Na druhé straně Šik trefil pouze břevno, aby o chvíli později v situaci dva na jednoho po Koláčkově nahrávce zaslouženě zavěsil – 3:3. Závěr vyrovnaného utkání patřil soupeři, který v posledních třech minutách rozhodl – 3:6.

FBC Rakovník A – TJ So. Kotěrov 1:4 (0:3)

Do druhého utkání nastoupili rakovničtí hráči proti vítězovi loňské sezóny. Na hřišti převládala zkušenost a techničtější vyspělost Kotěrova. Rakovník se snažil po celý zápas využívat rychlých protiútoků, ale bohužel i přes velmi bojovný výkon odešel ze hřiště poražen. Jediný čestný úspěch domácích zaznamenal po nahrávce Kochánka Koláček.

FBC Rakovník A – Diablos 9:3 (2:1)

Do třetího utkání se mohl po uplynutí trestu vrátit obránce Němeček. Nutno podotknout, že Diablos byl od počátku sezóny první soupeř, který se v loňském ročníku nedostal do play-off.
Ve třetí minutě prohrával Rakovník 0:1, ale to bylo dlouhou dobu ze strany Diablos vše. Fišer dvěma individuálními akcemi otočil skóre. Poté se trefil dvakrát Koláček a Šika zvyšoval již na 5:1 pro Rakovnické. Když Koláček přešel obranu soupeře a zaznamenal hattrick, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Další branku přidal po Koláčkově nahrávce Šik a až poté se prosadili také hosté – 7:2. Následně opět úřadoval kanonýr Koláček, jenž po třetí brance hostů upravil na konečných 9:3. V zápase si tak připsal pět branek a dvě asistence.

FBC Rakovník – AC Zkáza Plzeň 7:2 (3:1)

Ve čtvrtém zápase čekala rakovnické florbalisty repríza loňského finále II. západočeské ligy. Vstup do utkání měla šťastnější Zkáza, kdy po chybném střídání Rakovníka následovalo vyloučení, které hosté dokázali využít. Po Šikově nahrávce Koláček a po něm Kochánek otočili vývoj zápasu. A byl to opět neúnavný Koláček, který nejprve po Kochánkově a posléze Šikově nahrávce, zvýšil rakovnické vedení. Po rozkladu plzeňské obrany se mezi střelce zapsal Fišer – 5:1. Minutu na to si Zkáza po odraženém balonu dala vlastní gól – 6:1. Po nahrávce Němečka dokonal zkázu hostů při jejich power-play kdo jiný než Koláček. V závěru Zkáza Plzeň již jen snížila na konečných 7:2.
Po tomto kole se Rakovník odrazil se šesti body ode dna tabulky na sedmé místo a Koláček se dostal do čela kanadského bodování ligy.

FBC Rakovník: Hamouz, Němeček, Koláček, Šik, Vlk, Fišer, Kochánek, Vích.
Náhradníci: Petrbok, Halama