Devět týmů bylo rozděleno do tří skupin, z nichž první tři postupovaly do finálové skupiny. Hrálo se na dva vítězné sety. Rakovník měl ve skupině Kladno a Mnichovo Hradiště. Úvodní duel s Hradištěm se svěřenkyním volejbalistky Šárky Horníkové povedl a vyhrály ho 2:0 na sety. S Kladnem však stejným poměrem prohrály a čekal je tak pouze boj o 4. až 6. místo. V dramatickém utkání s Brandýsem nakonec zvítězily 2:1, avšak s Benešovem 0:2 prohrály, což znamenalo, že celkově skončily páté.¨

Ilustrační foto
Opravu silnice brzdí parkoviště, to lidé nechtějí

„Vzhledem k tomu, že jsme měly docela dobrý los, je konečné páté nic moc. Bohužel nám vypovědělo podání, které mají jinak holky dobré, ale tentokrát jim nešlo. Také v poli jsme si nedokázaly přesně rozehrát balon a hrály jsme hodně přes kůly, což byla škoda. V rozhodujícím duelu s Kladnem jsme nedokázaly zakončit, ale jinak se hrál docela hezký volejbal. V souboji o konečné umístění už holky neměly motivaci," zhodnotila vystoupení svých svěřenkyň Šárka Horníková.

Otakar Vejvoda starší
Změny v krajských soutěžích v Rakovníku vesměs kvitují

Suverénem krajského kola byla Příbram, která ve čtyřech zápasech neztratila jediný set a může se tak radovat z postupu do kvalifikace na republikové finále.
Pořadatelka krajského kola, ředitelka DDM Rakovník Zdeňka Jirková, hodnotila turnaj kladně. „Myslím si, že všichni byli spokojeni a turnaj měl velice slušnou úroveň. Družstvo Příbrami opravdu vynikalo a vyhrálo zaslouženě, takže si myslím, že má šanci i ve vyšším kole. I prostředí pro takovouto soutěže bylo odpovídající."


Rakovník: Egermajerová, Stedilová, Zrubcová, Zikmundová, Kratochvílová, Hroudová.