Jsou jimi běh do vrchu s hromadným startem o délce 1,25 km, intervalový výběh terénem o délce 750 m a na závěr intervalově výběh 127 schodů rozhledny. Časy ze všech běhů se sčítají do výsledného času. Pro děti jsou připraveny běhy pod rozhlednou o délkách 360 m, 720 m a 1440 m.

Novinkou bude možnost přihlásit se do soutěže štafet. Štafeta složená ze třech členů (nezávisle na pohlaví a věku) absolvuje stejný závod jako dospělí jednotlivci. Každý ze členů běží jeden dílčí závod (úsek) a následně se časy všech tří členů štafety sečtou do výsledného času.

Všichni zájemci o start se mohou registrovat on-line na stránkách www.rozhlednyvpohybu.cz, nebo v den závodu v závodní kanceláři, která bude umístěna ve stanu na náměstí Československé armády v Kryrech, od 9.00 hod. Hlavní závod startuje v 11.15 hod, závody dětí startují v 10.00 hod. Startovné pro děti je 40 korun, pro dospělé 80 korun.

Akce se může uskutečnit i díky podpoře partnerů, poděkování patří také městu Kryry, které uspořádá v rámci akce dětský den. Ten začne u rozhledny ve 14.00 hod. Pro děti budou připraveny soutěže, občerstvení a vystoupení skupiny PT Styl. Také zde bude vystavena hasičská technika i rozstřik pěny.

Závod je třetí akcí ze seriálu Rozhledny v pohybu. O minulém víkendu se uskutečnily akce Vršíček třikrát jinak v Litohlavech u Rokycan a Hamelika třikrát jinak v Mariánských Lázních. Den po akci v Kryrech se bude konat závěreční díl na Chlumu v Plzni. Zde dojde k vyhlášení a odměnění nejlepších běžců celého seriálu. Více informací lze nalézt na stánkách www.rozhlednyvpohybu.

Roman SLADKÝ