První polovina ovšem zdaleka tak jednoznačná nebyla. Po úvodních čtyřhrách byl stav 1:1, po dalších čtyřech singlech 3:3, když Vlček s Mikešem sice porazili Hlaváčka, resp. Císaře, ale rakovnický Přibík nestačil na Mráze a Kos podlehl Vrátnému. Vlček s Mikešem si poradili i v dalších dvouhrách, ale Vrátný následně porazil Přibíka a snížil na 4:5.

To však byla ze strany Příbramských vše. Rakovničtí i přes dvě pětisetové bitvy pět zbylých duelů získali ve svůj prospěch a nakonec zvítězili celkem jednoznačně 10:4.
Podle Jana Přibíka je přesvědčiví výsledek poněkud zavádějící. „Začátek byl vyrovnaný až do stavu 5:4 pro nás. Vůbec jsme si tehdy nebyli jistí výsledkem a mysleli si, že to bude drama až do konce. Poté jsme to utrhli sérii zápasů a nakonec poměrně jednoznačně zvítězili, ale průběh byl hodně vyrovnaný a čtyři zápasy jsme vyhráli až v pěti setech.“

Rakovničtí stolní tenisté mají v čele krajské soutěže I. třídy náskok šesti bodů a plán sezonního cíle – postup do divize, plní zatím do puntíku. „Když se člověk podívá na sestavy, tak jsme jednoznačnými favority soutěže. Navíc máme ještě na soupisce mladého Pisára, který stabilně nastupuje v lize, a v play off s ním můžeme počítat. Jestli v tomto složení letos nepostoupíme, tak už asi nikdy,“ usmíval se Přibík.

Druhá okresní tým v soutěži - Hředle, prohrál s Mníškem pod Brdy 4:10, když jediným, kdo dokázal Mníšku konkurovat, byl Lédl. Hředelští jsou na předposlední příčce tabulky.

Body KST Rakovník B: Vlček 3, Mikeš, 3, Kos 2, Přibík 1, čtyřhra 1.

Ilustrační foto
Lídrové drží neporazitelnost
Ilustrační foto.
V okresním derby dominovalo déčko KST Rakovník