Rakovničtí ragbisté měli své zastoupení v kategorii přípravek U6, tedy ročníků 2007 a 2008, a dále v kategorii U9, tedy ročníků 2004 a 2005. Pro oba tyto týmy to byla premiéra, v níž si nevedly vůbec špatně. Rakovnickým rakům, jak si říkají ti nejmenší rakovničtí ragbisté v kategorii U6, se podařilo dokonce vyhrát a získat tak premiérovou trofej v podobě poháru, který jim dokonce předal starosta města Rakovníka Ing. Zdeněk Nejdl.

Rakovničtí krabi, tedy ti, jimž je už 7 a 8 let, nakonec skončili v nabité konkurenci týmů, jakou jsou Říčany nebo pražská Slavie, na posledním devátém místě, ale zcela jistě se nemají za co stydět. Všichni předváděli své maximální výkony.

„Jsem rád, že se nám podařilo ragby v podání těch nejmenších dostat i k nám do Rakovníka. A ještě více mě těší, že jsme byli schopni postavit dva týmy, které tak měly možnost porovnat síly s týmy z již tradičních klubů. Na doprovodný program plný her, soutěží a kulturních vystoupení jsem slyšel jen chválu. Takže doufám, že se nám podaří s dětmi pravidelněji zúčastňovat ostatních turnajů a zařadit se tak do této ragbyové rodiny. Rádi bychom totiž dostali příležitost ještě někdy podobnou akci v Rakovníku zopakovat," zhodnotil dětský den plný ragby předseda klubu Michal Topinka.