Několik vteřin před koncem jste měl na hokejce vítězný gól, kolik k němu scházelo?
Pět vteřin před koncem mi to hodil jejich obránce přímo do ruky, já míček chytil kousek za modrou. Měl jsem před sebou našeho hráče a soupeřova obránce, tak jsem se rozhodl neriskovat přihrávku, udělal jsem kličku do středu hřiště, brankář se hnul, ale bohužel jsem netrefil bránu, jsem prostě dřevák. Mohl jsem rozhodnout a získali bychom tři body.

V zápase jste měl i další velké šance, ale ne a ne to tam spadnout…
Je to tak, jen v první třetině jsem se dostal do dvou gólovek a i ve třetí části jsem měl stoprocentní šanci, kdy jsem trefil ze dvou metrů gólmana do betonu. Mohl jsem dát čtyři góly, ale takové zápasy někdy přicházejí. Kdybych hrál třeba tři hodiny, tak bych gól asi stejně nedal.

Jak se vám hrálo poprvé v extralize před domácím publikem?
Jinak to byl dobrý zápas, přišlo spoustu lidí a i mě osobně se hrálo dobře, dostával jsem se do šancí, ale chyběla k tomu ta třešnička na dortu. I další hráči neměli dobrou koncovku. Nevím, zda jsme nebyli nervózní, ale já osobně jsem odehrál v extralize spoustu mnohem důležitějších zápasů, třeba v play off. Prostě nám to tam nepadalo. Jinak ale bylo vidět, že máme naběháno a dvě třetiny jsme Ústí přehrávali.

Získali jste první dva body v extralize, probíhaly nějaké oslavy?
Bylo to docela chudé, neboť jsme toho měli dost. Třeba já jsem z toho zápasu byl docela hotový. Co se ke mně doneslo, tak jediní, kdo to oslavovali v Retru, byli Sucháč s Pospou (Ondřej Suchý a Jan Pospíšil, pozn. redakce), kteří to tam trochu rozjeli, ale že bychom si šli společně posedět, to ne.

První extraligový gól si připsal váš bratr Ondra, putovalo již něco do klubové pokladny?
Zatím nic nedal, musím ho prásknout a myslím si, že to bude mít hodně drahé.

Odehráli jste svůj historicky první domácí extraligový zápas. Přišli na vás třeba i lidé, kteří se dříve na stadionu tolik neukazovali?
Lidí přišlo více, než třeba v běžném zápase první ligy. Nevím, zda to bylo tím, že to byl historicky první domácí zápas v extralize, ale počet lidí se vyrovnal zápasům v play off. Uvidíme, kolik lidí přijde tento víkend, kdy nás čekají dva z nejtěžších soupeřů. V sobotu nás čeká vítěz základní části Plzeň a v neděli máme mistra z Pardubic. Budu tedy rád, když nás diváci podpoří i nyní. My se budeme snažit makat a odehrát dobré výsledky a zkusit získat nějaké body.