Od čtvrtka 28. července do neděle 31. července jsou i na programu O2 TV čtyřhodinové přenosy Trust Golf Women´s Scottish Open, do něhož zasáhne také senzační česká vítězka červnového Tipsport Czech Ladies Open a čerstvá profesionálka Jana Melichová, která žije ve středočeském Hradištku-Pikovicích.

Turnaj je společný pro Ladies European Tour a americkou LPGA a předchází poslednímu majoru sezony, AIG Women´s Open, hranému rovněž ve Skotsku.

Tomu odpovídají prize money 2 000 000 dolarů a startovní pole, nabité esy z obou kontinentů. Na hřišti Dundonald Links, jihozápadně od Glasgow, patří mezi 144 startujících sedm hráček z Top 10 světového žebříčku, dále 22 vítězek turnajů kategorie major, 45 šampionek LPGA a 28 účastnic Solheim Cupu.

Představí se také tři vítězky letošních majorů, Jennifer Kupcho (USA), Minjee Lee (Austrálie) a In Gee Chun (Korea), stejně jako bývalá světová jednička Lydia Ko (Nový Zéland). Kromě Melichové hrají i vítězky dvou předchozích Tipsport Czech Ladies Open, Dánka Emily Kristine Pedersen a Thajka Atthaya Thittikul.

Jana Melichová s otcem a s promotérem turnaje Lubošem Koželuhem.
Česká amatérka Melichová slaví titul na českém golfovém Open v Berouně

„Na takto obsazeném turnaji jsem samozřejmě ještě nehrála. Do Skotska jsem se moc těšila, i proto, že na linksových hřištích jde o specifický golf. Navíc mě pak ve Skotsku čeká ještě můj první major, AIG Women´s Open, na který jsem obdržela pozvání díky vítězství v Berouně,“ řekla Jana Melichová.

Význam turnaje odráží také mimořádné obsazení pozic spolukomentátorek. S Čeňkem Lorencem bude prvním kolem provázet profesionálka Kristýna Napoleaová, letos druhá na Aramco Saudi Ladies International, a druhým Tereza Melecká, rovněž úspěšná členka Ladies European Tour.

Přímé přenosy vysílá O2 TV Sport ve čtvrtek a v pátek (cut) od 16:00 do 20:00 a v sobotu a v neděli (finálové kolo) od 14:30 do 18.30.

Jana Melichová s otcem a s promotérem turnaje Lubošem Koželuhem.
Triumf v Berouně vystřelil Melichovou mezi profesionály. Splnil se mi sen, říká

Golfistka Jana Melichová jede na svůj první Major do Skotska.Golfistka Jana Melichová jede na svůj první Major do Skotska.Zdroj: Foto: Zdeněk Sluka