Peloton, který startuje (10.00) a končí v Praze na Strahově, mimo jiných míst zavítá také do Unhoště, kde místní pořadatelé chtějí cyklistům připravit stejnou atmosféru, jakou borci zažívají při nejslavnějším etapovém závodě světa.

"Vezměte bubny, řehtačky, frkačky a pojďme vytvořit nezapomenutelnou atmosféru," vyzývají pořadatelé fanoušky napříč všemi sporty.

Centrem unhošťského dění bude Václavské náměstí, kde na ně čeká mezi půl desátou dopolední a třináctou hodinou pestrý doprovodný program. Nejprve zde zastaví reklamní karavany s dárky, po 10.30 hod. by měl projet peloton borců, kteří se vydali na 130 km, následovat bude bubenická show, vyhlášení vítězů výtvarné soutěže mateřské a základní školy Unhošť, dále švihadlová exhibice, průjezd pelotonu (trasa 90 km) a nakonec švihadlový workshop.

Součástí bude také mnoho soutěží nejen pro děti. Hodnotit se bude například nejhorlivější či nejzajímavěji oblečený fanoušek, nebo nejhravější malý fanda. Chybět samozřejmě nebude chybět bohaté občerstvení. Pozor! Za zajímavé ceny!

Dobročinná cyklotour Na kole dětem projela i letos Kladenskem.
OBRAZEM: Dobročinná cyklotour Na kole dětem projela i letos Kladenskem

Pozornější diváci mohou zahlédnout v pelotonu známá jména jako Martinu Sáblíkovou, účastníky Tour de France - šampiona závodu z nejslavnějších Andy Schlecka (2010) a vítěze jedné z etap Jána Svoradu se Zdeňkem Štybarem.

Zapojit se mohou fanoušci také z jiných míst na Kladensku a Rakovnicku. Vedle Unhoště projedou Horním Bezděkovem, Bratronicemi, Družcem (občerstvovací stanice) a Žilinou (sprinterská prémie).

Na Rakovnicku projíždí Nový Dům, Lašovice, Všetaty (občerstvovací stanice), Městečko, Křivoklát (vrchařská prémie), Zbečno (občerstvovací stanice) a Sýkořice.