Slavia Praha - Rakovník 6:1 (2:1)

Pražanky potvrdily úlohu favoritek až v druhém poločase. V tom prvním hned v úvodu Rakovník inkasoval z hokejky nejlepší střelkyně Lehovcové, ale ještě v první desetiminutovce bylo srovnáno na 1:1, když Daňková proměnila nařízenou penaltu. To samé se ale nepovedlo V. Kopřivové, a tak poločasové skóre určila ve prospěch Slavie až přesná trefa Capouchové. Druhý poločas už byl gólově v režii vítězek, střílely opět Lehovcová s Capouchovou a dvakrát Hájková, Rakovník tak mohly mrzet neproměněné šance i sporný výrok rozhodčích při neuznaném gólu V. Kopřivové za stavu 2:1.

„Průběh zápasu byl spíš remízový, vítězky měly lepší koncovku, vysoká prohra neodpovídá obrazu střetnutí," okomentoval vstup do soutěže trenér rakovnických žen Josef Ostaš.

Bohemians Praha - Rakovník 0:14 (0:7)

Jednoznačný průběh utkání potvrdil Rakovník čtrnácti brankami do klokaní kapsy, nejlepšími střelkyněmi byly navrátivší se kanonýrka Klára Hanzlová a Veronika Kopřivová celkem s deseti trefami do černého, zbytek obstaraly Přibíková, T. Matoušková, V. Matoušková a Karolína Hanzlová.

HC 1972 Rakovník: T. Kopřivová - V. Matoušková, Ohnemichlová, Klára Hanzlová, Čermáková, T. Matoušková, Daňková, Přibíková, Klára Hanzlová, V. Kopřivová. Trenér Josef Ostaš. 

Miroslav Koloc

Ilustrační foto
Cesta za obhajobou zlata začala v pražském Edenu