Vítěz FC Kings obdržel pohár a ostatní hráči přišli, aby se naposledy rozloučili se spoluhráči, protivníky a také se sezonou, kterou mnozí vymění za tu fotbalovou.

„Vyhlášení se, myslím, povedlo. Přišli hráči i jejich známí a přítelkyně. Akorát mě mrzí, že nepřijely Slabce, asi kvůli incidentu z posledního kola. Krakov se také nedostavil, ale ten se alespoň omluvil. Poháry jsem měl připravené pro všechna mužstva. Cenu za práci pro OKF Rakovník a také dodatečně k 55. narozeninám jsme předali Rudovi Tichému, který se nedávno vrátil z pražské nemocnice a všichni jsme moc rádi, že je zpět mezi námi,“ vyjádřil se předseda okresního futsalového svazu Marek Titlbach.

Vyhlášení a předání cen se uskutečnilo v baru Falco, kde hrála hudba, k ochutnání byl připravený raut a před půlnočním překvapením se rozdávala i tombola.

Nejzajímavější pochopitelně je, zda FC Kings vezme postup do krajské soutěže. V týmu se toho mnoho změnilo, o tom nás informoval kapitán Tomáš Mokrejš: „Letošní sezóna byla pro Kings velice náročná, a to z toho důvodu, že většina zkušených hráčů před sezónou s futsalem skončila a na jejich místo nastoupili mladí hráči, kteří se s tímto sportem teprve sžívali. Ale zvládli to všichni skvěle a díky tomu můžeme slavit vítězství v Okresním přeboru, ve které jsme ani moc nevěřili.“

Nejvyhrocenější utkání bylo určitě v podání právě Kingů a Slabec. Jak vše vzniklo?

„Utkání se Slabcemi mělo rozhodnout o všem a my chtěli na hřišti ukázat, že jsme nejlepší. Ale začátek utkání nám utekl a my pak museli do konce utkání dotahovat. Právě tento průběh měl podle mě  vliv i na incident po závěrečné siréně, kdy náš soupeř byl frustrován, neboť ztratil jednoznačně vyhraný zápas. Určitě cítí jistou křivdu, jako každý tým, který prohraje, ale jejich chování přesáhlo mez a pan Klekner, ač se známe hodně dlouho, mě neskutečně zklamal a nemám pro něj slov. Je to smutná tečka za touhle sezónou, ale děje se to všude – na Kladensku jsem takovéto zápasy viděl několikrát a je jedno, jestli se jedná o divizi nebo o okres, emoce tečou v každé soutěži stejně,“ vyjádřil se k zápasu Tomáš Mokrejš.

Podle našich informací se možná stane rakovnická hala nezpůsobilá k provozu, a to by znamenalo, že se příští rok futsal nebude moct odehrát. Pro Kings by tu řešení bylo, a to postup do kraje…

„Možnost postupu rozdělila náš tým na dva tábory. Já a další hráči, kteří již kraj hráli, postoupit nechceme, ale pak je zde část vedená Markem Titlbachem a Bohoušem Bechnerem, kteří na postup myslí. Takže je to na nich, zda se jim podaří sehnat peníze. Za sebe říkám postupu NE,“ dodal závěrem kapitán Mokrejš.

Marek Titlbach se naopak staví ke druhé variantě, která by prý vyřešila komplikaci s rakovnickou halou.

„Já bych se přikláněl spíš k tomu, aby kluci postup vzali. Já jsem tento tým založil, trénoval ho a pokud by se postoupilo, vzal bych to opět na sebe a trénoval je. Vyřešila by se tím i možnost uzavření sportovní haly, jinak si kluci futsal nezahrají. Uvidíme, jak se domluvíme,“ konstatoval Marek Titlbach.