Do prvního zápasu nastoupili Strašečtí se čtrnácti hráči v poli a brankářem Dvořákem, kterému kryl záda Jan Čadek. Po dvouleté pauze znovu oblékl žlutý dres Daniel Patera a premiéru v mistrovském zápase v "áčku" si odbyl Honza Běloušek. Chyběli naopak Lukáš Lev, Roman Omrai a Vojta Frolík.

Po vlažném úvodu, kdy se oba týmy pouze oťukávaly a hře chybělo větší tempo, otevřel svůj střelecký účet Michal Javůrek. Ten využil rychlé nahrávky Honzy Falaře a z pravého kruhu nedal brankáři Hrdlořez šanci - 1:0. První branka domácí spíše uspala a po laxních chybách přišly na řadu první výpady do domácí obrany. Hostům se však rychlé kontry nepodařilo kvalitněji zakončit. Přesto si pár dobrých zákroků připsal Lukáš Dvořák. Větší klid na domácí hokejky přinesl druhý gól Michala Javůrka, který se po nahrávkách Víti Samšuka a Štěpána Lva řítil osamocen na brankáře Folprechta a po blafáku zvýšil.

Domácí turnaj o Pohár města Nové Strašecí vyhráli domácí hokejbalisté. Další pořadí: 2. Malé Březno, 3. Plzeň-Litice, 4. Karlovy Vary, 5. Chlumec n/C, 6. Litoměřice
Strašecí se dočkalo na dvanáctý pokus. Tryskal gejzír radosti

Po změně stran byli aktivnější hosté a odměnou jim byla snižující trefa Chlistovského. Až inkasovaná branka domácí probrala a během následujících třech minut rozhodli o osudu zápasu. Nejprve využil po nahrávce Ondřeje Duchoně přesilovou hru tvrdou ranou René Douša, poté se po dobré práci Daniela Patery prosadil z předbrankového prostoru hned ve svém prvním zápase za "áčko" Honza Běloušek, aby povedenou pasáž zakončil Michal Javůrek, který po nahrávkách Samšuka a Zdeňka Husáka zkompletoval hattrick - 5:1. Po této gólové smršti byli hosté psychicky dole a ve zbytku zápasu již rezignovali na snahu s výsledkem ještě něco udělat.

Třetí třetina již patřila čistě domácím, kteří předvedli fanouškům o posvícenskou sobotu několik pohledných akcí a dalšími čtyřmi zásahy navýšili skóre. Nejprve vybídl do dalšího samostatného úniku Javůrka Pavel Čadek. I tentokrát strašecký "snajpr" nezaváhal a dalším blafákem překonal Folprechta - 6:1. O pár minut později si Čadek s Javůrkem role prohodili a po ose Patera - Javůrek - Čadek zakončoval posledně jmenovaný do prázdné branky - 7:1. Osmou trefu následně přidal nezastavitelný Javůrek, ke kterému se tentokrát přiklonilo i štěstí, když se míček po několika odrazech objevil až za brankovou čarou - 8:1. Tak či tak, jednalo se o pátý zásah v jednom zápase! Střelecký účet tohoto duelu završil v poslední minutě Honza Falař, který po nahrávkách Víti Samšuka (4. asistence v zápase) a Z. Husáka vymetl všechny pavučinky v horním růžku Folprechtovy branky - 9:1.

Strašečtí tedy první zápas výsledkově zvládli na výbornou. Přesto mají na čem pracovat a až následující zápasy ukážou, jak na tom tým trenéra Pavlíka opravdu je.

Ondřej DUCHOŇ

Fotbalistky Pavlíkova (v bílém) nastřílely Brňanům pět branek.
FOTO: Lvice Pázlerová sestřelila Brňany