V sobotu 27. listopadu soutěžili tři Rakovničané. Lucie Peterová mezi juniorkami do 76 kilogramů zvítězila výkonem 75 kilogramů. Další z Rakovničanů, osmnáctiletý dorostenec Vladislav Liszok zvedl 140 kilogramů, avšak v kategorii do 105 kg neměl soupeře. Ladislav Konopásek skončil v kategorii M2 do 83 kg třetí za svůj výkon 107,5 kg, oproti svým soupeřům byl ale věkově nejstarší, letos oslavil sedmapadesáté narozeniny.

Absolutním vítězem sobotního dne se stal nymburský Pavol Demčák, který v kategorii M1 do 120 kilogramů zvedl 232,5 kg, čímž vytvořil český rekord.

Metal Trade Comax, nejlepší tým prvního ročníku Zaměstnanecké ligy Deníku, na fotbale Lazio Řím - Juventus Turín. Na snímku vpravo brankář Zdeněk Kieryk.
Pohled brankáře: Takový zápas bych mohl za Juventus chytat i já

"Mistrovství republiky bylo rekordní, celkem se přihlásilo 202 soutěžících, což je nejvíce v historii. V sobotu padlo pět národních rekordů a dnes možná ještě nějaký padne," ohodnotil probíhající šampionát v Rakovníku hlavní pořadatel Marián Přibyl.

V neděli 28. listopadu je na programu mistroství republiky mužů a žen, kterého se zúčastní i Rakovničanka Markéta Tieslová.