Prvním finalistou bylo Nové Strašecí, které na cestě za zlatem vyřadilo ve čtvrtfinále obhájce KK Rakovník a v semifinále další rakovnický celek Red Crayfish. Druhým byl KST Rakovník po výhrách nad Nesuchyní a v semifinále se Sokolem Rakovník.

Celkový výsledek 10:0 pro Rakovník zdaleka neodpovídá průběhu utkání, už v úvodním deblu rakovnická dvojice Froněk -V. Fabinger zachraňovala dva sety až v dramatických koncovkách a získala první důležitý bod nad F. Fabingerem a Pittnerem. První singl pak nabídl nejen pikantní souboj otce se synem v podání F. a V. Fabingerových, ale i nejpohlednější duel večera.

V. Fabinger z KST nakonec triumfoval 3:1, na vedlejším stole pak Krůta přehrál domácí jedničku Pittnera a zvýšil skóre ve prospěch hostů už na 0:3. Domácí měli blízko k bodům v duelech F. Fabingera a Pittnera s Lepkou, ale reprezentant KST dokázal zvládnout dramatické koncovky setů a získat další dva důležité body na cestě za pohárovým triumfem.

„Před zápasem jsem klukům říkal, že vyhrajeme bez ztráty bodu, koukali na mě, že jsem se zbláznil, ale nakonec to tak dopadlo. V letošním poháru jsme nejtěsněji vyhráli hned v prvním kole v Pšovlkách 6:4, dál už jsme byli suverénní a vyplatilo se nám soustředit se letos na co nejlepší pohárový výsledek,“ spokojeně hodnotil Okresní pohár RD kapitán KST Petr Froněk.

Ohlédnutí za pohárem přidal i ředitel soutěže Miroslav Koloc: „Finále přineslo stolní tenis na úrovni, účast téměř třiceti účastníků svědčí o atraktivitě soutěže a na příští rok možná vyzkoušíme sehrát finálový turnaj za účasti čtyř nejúspěšnějších týmů. Gratuluji KST, který splnil úlohu favorita, děkuji i Jaroslavu Krausovi za bezchybnou organizaci letošního ročníku a samozřejmě generálnímu sponzorovi Rakovnickému deníku.“

Body KST: Krůta 3, Lepka 3, V. Fabinger 3, čtyřhra Froněk – V. Fabinger.  
Na obrázku je s pohárem kapitán vítězného týmu KST Rakovník Petr Froněk.

M. KOLOC, B. JOGLOVÁ