Pod vedením trenérky Karolíny Kříženecké, rovněž bývalé hráčky a trenérky Rakovníka, Češky nastoupily ve skupině proti Rakousku, Skotsku a Walesu s ambicemi vybojovat postupové místo do semifinále turnaje, ale po úvodní výhře nad Rakušankami 2:1 přišly dvě porážky bez trefy do černého - se Skotskem 0:2 a Walesem 0:3. Tyto neúspěšné výsledky i přes slibné výkony poslaly českou reprezentaci do skupiny o udržení, ve které české hráčky porazily sestupující domácí Turecko 8:2,když jednu branku zaznamenala i Karolína Hanzlová, remizovaly s Polskem 2:2 a obsadily nakonec pátou příčku.

I když děvčata nastřílela pouze dvanáct branek v pěti zápasech, z toho osm posledním Turkyním, v hodnocení trenérky Karolíny Kříženecké převažovala spokojenost a pozitivní stránky. „Spokojená jsem s nasazením, holky šly výkonnostně nahoru, ukázaly, že dovedou bojovat za každého stavu. Bohužel jsme nestačily v útočné činnosti a efektivitě, což nás poslalo do skupiny o páté místo. Tým má svoji perspektivu, jeho sílu ukázaly vydařené části utkání proti Polsku, Rakousku, spokojená jsem byla i s polovinou utkání s Walesem. Celkově jsem se šampionátem spokojená," uvedla trenérka.

Konečné pořadí ME do 21 let: 1. Skotsko 2. Itálie 3. Wales 4. Ukrajina 5. Česká republika 6. Polsko 7. Rakousko 8. Turecko. 

Miroslav Koloc

Rakovnické florbalové týmy nemají stále domácí prostředí
FOTO: Florbalisté jsou stále bez domácího prostředí