Nejmladším startujícím oddílu boxu TJ TZ Rakovník byl Leoš Šilink v kategorii přípravky. Ten se utkal již poněkolikáté s mladou nadějí oddílu BC Asfalt  Králův Dvůr J. Juškem. Tentokrát byl lépe připraven hostující borec a Leoš Šilink po pěkném zápase prohrál.

Jako další z Rakovnických nastupoval do ringu junior Denis Bartoš, startující ve váze do 52 kg. Ten již několik kol neboxoval díky absenci stejně kvalitních boxerů v jeho váhové kategorii. Při rozlosování se trenér Petr Moláček dohodl s rozhodčími, kteří povolili start Denise proti borci z kategorie o dvě váhy vyšší. Byl jím Stehlík z BC Český Krumlov.

Tento hendikep však Denis smazal hned začátkem prvního kola. Několik přesných sérií ukázalo, kdo má v ringu navrch a výsledek tohoto duelu byl na světě. Denis jednoznačně vyhrál.

Posledním domácím bojovníkem byl mezi muži startující nováček Aleš Čamský. Ten i přes minimální přípravu chtěl okusit atmosféru mezi šestnácti provazy. Jeho soupeřem byl ve váze do 69 kg Kravec z BC Turnov. Tomu stačily jen malé zkušenosti z ringu k tomu, aby duel ukončil technickým KO ve druhém kole.

Oblastní kolo bylo jako vždy perfektně připraveno zásluhou hlavního trenéra Radka Červeného a jeho celého organizačního týmu. V dnešní době nikdo tyto závody pořádat nechce, a tak byli všichni rádi, že se našlo na poslední chvíli místo konání. Závodníci si především pochvalovali, že mají v Rakovníku k dispozici šatny, sprchy, teplou tělocvičnu, občerstvení atd.

„Velký dík patří také obsluze v občerstvení – Veronice Červené, Pavle Charvátové a Katce Karhánkové.Také všem klukům z oddílu i mimo něj, kteří mi pomohli s postavením ringu a organizačními záležitostmi. Účastníci si u nás zázemí chválí, tak je prvořadé, aby to i nadále fungovalo. Denisovi gratulujeme za vítězství, ostatním borcům děkujeme za reprezentaci našeho klubu," uvedl hlavní organizátor Radek Červený.

Ve všech věkových kategoriích bylo odboxováno dohromady 33 zápasů. A do ringu se postavil i strašecký Ivo Kunrt, který boxoval v mužské kategorii, ve váze do 69 kg. Jeho soupeřem mu byl  boxer z TJ Turnov Hayrullojon Akhmatjonov. Jednalo se o bojovné utkání, při kterém ani jeden z borců nic nedaroval tomu druhému zadarmo. Turnovský boxer tlačil v dlouhých a poměrně nečistých kombinacích.

„Po prvním kole  Ivoš svého soupeře několikrát velmi tvrdě zasáhl zadním odvetným hákem  a kolo z našeho pohledu bylo pro nás. I tak se ale Ivo se svým soupeřem zbytečně moc pral a naše taktické pokyny (aby boxoval na dlouhou vzdálenost, lépe pracoval na nohách a více boxoval přímými údery)  se mu vůbec nedařily plnit. S taktickým výkonem našeho svěřence jsme tedy nebyli spokojeni, ale i tak jsme čekali bodové vítězství. Rozhodčí však byli jiného názoru a vítězem vyhlásili soupeře," řekl k prvnímu duelu svého boxera kouč Luboš Lacina.

Jako druhý vstoupil do ringu Ondřej Ballada, boxoval taktéž ve velterové váze do 69 kg, ale v kategorii juniorů. Soupeřem mu byl Richard Neumann z KBC Tábor. Táborský boxer byl o něco menší a snažil se zkracovat vzdálenost v aktivním dvojitém krytu, který měl velmi kvalitní. Úderová iniciativa byla však na straně Ondry, který do toho skvěle pracoval na nohách pomocí úniků a sidestepů, a svého soupeře jasně přeboxoval, i když mnoho úderů šlo jen do krytu soupeře. Po třech odboxovaných kolech zvítězil na body strašecký boxer.

„Ondra je velmi perspektivní sportovec a jestli mu vydrží tréninková i zápasová morálka, tak věříme, že by se mohl prosadit i na letošním republikovém šampionátu. Naši boxeři tedy poprvé v letošní sezoně prohráli a byla jim přerušena série osmi vítězství v řadě," okomentovali i druhý zápas trenéři SŠBNS Luboš Lacina, Kamil Černý a David Havlíček.