HC 1972 Rakovník - Slavie Hradec Králové 4:2 (1:1)

Východočeši začali opatrněji, ale rakovnický tlak byl dlouho bez úspěchu a byli to právě hosté, kteří Podzimkem vytěžili ve 20. minutě z minima maximum a vedli 0:1. Když už se zdálo, že takto skončí první poločas, vybídl muž zápasu Martin Seemann k vyrovnání Matěje Ostaše. Krátce po přestávce pak právě Martin Seemann proměnil trestný roh a ve 45. minutě bylo v domácím táboře ještě veseleji, když na rozdíl dvou branek zvyšoval po Tranově nahrávce Prokop. O dvě minuty později ale Hradec střelcem Kuličkou dosáhl kontaktní branky a v dramatickém závěru Martin Seeman za vydatné pomoci Branšovského zisk plného počtu bodů definitivně pojistil.

"Trochu se hledáme ve hře dozadu a toho Hradec využil první brankou, ale pak se nám povedlo skóre otočit prakticky během patnácti minut na rozhodujících 3:1," okomentoval domácí extraligový duel trenér Pavel Hraba.

Sestava HC 1972: J. Seemann, Hraba - Kopřiva, Dašek, Branšovský, J. Ostaš, Tran, Karafiát, Š. Klaban, J. Klaban, Procházka, Trejbal, M. Seemann,M. Ostaš, Prokop, Šiška. Hrající trenér Pavel Hraba

Hokejová generálka před startem soutěže: HC Rakovník (v bílém) - Hvězda Praha 4:5.
Jasná výhra s Žebrákem, teď čeká hokejisty bitva o první místo