Češky začaly duel s velkou chutí po medaili a brzy se objevily v šancích Hájková, Holubcová i Hanzlová, ale změnu skóre přinesl až závěr prvního poločasu, kdy Češky zahrávaly trestný roh a Duchková vstřelila první a nakonec rozhodující branku.

Po přestávce se do šancí dostaly i soupeřky, ale gólmanka Steidlová byla vždy na svém místě a tak mohla propuknout česká bronzová radost, která vykouzlila úsměv na tváři i trenéru Petru Bodnárovi. „Po vítězství ve skupině přišlo semifinálové zklamání s Ruskem, kdy jsme jen velmi těsně nepostoupily do finále. Holky ale byly na zápas dobře připravené a i když to nebylo jednoduché a únava se stále více projevovala, neudělaly žádnou vážnější chybu a rozhodly z trestného rohu, kterým věnovaly v přípravě dost prostoru,“ radoval se český kouč.

Ocenil zároveň výkony rakovnických hráček, které patřily k týmovým oporám. „Hanzlová je jednou z velkých opor, gólmanka Steidlová byla jistotou, potvrdila, že se letos hodně zlepšila a po zásluze byla vyhlášena nejlepší brankářkou turnaje. Bašová je takovým pracovitým motorem zálohy a Jerijová se Somolovou patří k pilířům obrany a když zachovají klid, hrají velmi dobře,“ chválil Bodnár.

Vítězkami celého šampionátu se staly Skotky, které ve finále rozhodujícím gólem v poslední minutě poslaly na stříbrný stupínek Rusko.

Richard Pavlíček
Richard Pavlíček se zúčastnil hned trojice závodů v rámci Rakovnického cyklování
Ilustrační foto
Pohár z Memoriálu Ladislava Čemeze získaly domácí Lišany