Dvanáct týmů turnaje krajského kola bylo rozděleno do čtyř skupin, přičemž jejich vítězové postupovaly do semifinálového klání. Zápasy ve skupině novostrašecké hráčky propluly bez výraznějších komplikací. Ovšem semifinále proti týmu Rudné, ačkoli tomu výsledek neodpovídá, řádně prověřilo charakter celé dívčí party. „Všechny zápasy probíhaly bez větších problémů a očekávaly jsme, že stejné bude i semifinále. Ale začátek jsme podcenily a nemohly jsme se dostat do zápasu. Nakonec se to ale zlomilo a vyhrály jsme 6:2,“ hodnotil semifinálové klání Ema Hejnová (4.A), která byla zařazena do „All star“ turnaje.

Samotné finále nabídlo velmi vyrovnané utkání, které bylo napínavé až do závěrečného hvizdu. Trenér Petr Chochola soudí, že jej vyhrál šťastnější tým, ale dívky si výhru za své nasazení a vůli opravdu zasloužily. Zlata Matějovičová (5.A) si finále pamatuje následovně: „Finále bylo nejtěžší, komplikovala ho i nějaká naše zranění. Velmi nám pomohla naše gólmanka Nela Doskočilová, která byla poté vyhlášena jako nejlepší gólmanka turnaje.“

V kvalifikaci na celorepublikové finále se představily tři týmy – vítězové Plzeňského, Jihočeského a Středočeského kraje. Na vstupence do finále ovšem byla volná kolonka pouze pro jeden z nich. Na úvod prvního zápasu proti vítězi Plzeňského kraje se negativně podepsala nepříjemná a dlouhá cesta. „Hráčky taktéž ještě nebyly plně koncentrované na zápas. Scházel nám důraz a patrná byla i určitá tréma. Výkon byl ovšem lepší každou třetinou a nakonec jsme zvítězili 7:3,“ řekl trenér Petr Chochola.

Druhý zápas skončil přesvědčivým vítězstvím novostrašeckých holek 5:0.

„V prvním zápase byly nějaké nedostatky, ale ve druhém jsme se o hodně zlepšily,“ ohlédla se za turnajem Tereza Brožková ze 7.C. Nelze nezmínit vynikající představení gólmanky Lucie Viedemannové (6.D), která svou branku obestřela neprůstřelným zaklínadlem.

Celorepublikové finále za účasti vítězných týmů Středočeského, Plzeňského a Jihočeského kraje bylo až výjimečně vyrovnané. Rozhodujícím faktorem se potom ukázal být důraz při zakončení. Pomyslným jazýčkem na vahách byl skvělý výkon gólmanky Nely Pravdové (8.A), který snesl ta nejpřísnější měřítka. „Popravdě řečeno, těžší se bylo dostat z krajského kola na kvalifikaci než z kvalifikace na republiku. Hrály jsem se dvěma týmy, s Měčínem a Kaplicemi, oba zápasy jsme vyhrály. Máme vážně dobrý tým, hrajeme hodně let spolu v jednom týmu a jsme sehrané. To byla obrovská výhoda,“ míní o turnaji Veronika Kučerová (9.A). Tato slova potvrzuje i trenér Marek Hartman: „Postup z krajského kola se nerodil vůbec lehce a hráčky ze sebe musely vydolovat to nejlepší.“

Pokud se na finálové celorepublikové klání podaří postoupit i dívkám z 1. stupně, bude se jednat o historický úspěch.

Velký podíl na tomto sportovním úspěchu má bezesporu florbalový oddíl TJ Sokol Nové Strašecí. „Děkujeme všem trenérkám a trenérům, kteří se s energií a nasazením věnují novostrašeckému mládežnickému florbalu. Bez nich by to zkrátka nešlo a úspěch hráček je i jejich úspěchem,“ řekl Petr Chochola, ředitel základní školy.

Oddíl uvítá všechny nové sportovní nadšence. V případě zájmu o bližší informace neváhejte zavolat na telefonní čísla 724 379 173 nebo 734 227 316.

Ilustrační foto
Dvacet minut byl Zavidov na ručník. Pak zahazoval šance