Na skutečnost, že při každém uchopení hole není jeho zdravotní stav úplně v pořádku, si teprve zvyká, ale jako starší žák se stal oporou mladšího dorostu, když jako pouze jeden ze tří hráčů kádru sehrál v základní části všech 22 zápasů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem svého celku (10 branek + 20 nahrávek). Což mluví za vše…

Přes zimu jsi byl zraněný, co se stalo?
Už koncem podzimní části mě začalo pobolívat zápěstí levé ruky. Ihned po posledním zápase jsem si dopřál trochu klidu, ale během zimní přípravy už byly bolesti nesnesitelné. Proto jsem vyhledal MUDr. Kronicha, který si mne vzal do péče. Téměř tři týdny jsem absentoval na trénincích a absolvoval jsem celou řadu vyšetření. Bohužel ruka je dost poškozená. Měl jsem možnost absolvovat operaci, nebo prostě hrát i s bolestí. Udělala se mi totiž v kosti nějaká štěrbina. Asi to bude trvalé. Rozhodl jsem se, že budu hrát i s bolestmi, což je moc náročné.

Ohrozilo to nějak přípravu, nebo nějaké hokejbalové zápasy?
Přípravu ano, ale do zápasů jsem i přes bolesti naskočil, i když jsem v prvním zápase nedokázal vůbec vystřelit. Nyní mám speciální ortézu, střílím, ale není to ono…

Jak pokračuje tvá sportovní cesta? Stalo se něco nového?
Už v loňské sezóně jsem pravidelně nastupoval za mladší dorost Alpiqu, kde jsme to v extralize dotáhli na čtvrtou příčku, která pro nás všechny byla značným zklamáním. Poté jsem ještě vypomohl starším žákům v play off až do semifinálové skupiny. Na víc jsme ale neměli.

Na jaro zůstáváš v Alpiqu Kladno, jaké máte ambice?
V Kladně mám hostování do konce letošní sezóny a již nyní je jasné, že určitě minimálně další rok zůstanu. Před touto sezónou jsem byl trvale přeřazen do dorostu, i když jsem věkem stále žák. S dorostem máme za sebou základní část, ve které jsme skončili na druhém místě. Nyní nám začne play off, kde se střetneme v prvním kole s Ústím nad Labem. Samozřejmě chceme dojít co nejdál, nejlépe pro medaili. Vzhledem k příznivé termínové listině jsem šel nyní třikrát pomoci starším žákům, aby se i tento celek dostal do play off. Bude-li to termínově možné, rád jim i ve vyřazovacích bojích pomohu.

Jak vzpomínáš na vydařené utkání v Plzni, kde jsi těsně před koncem rozhodl?
Ano, na to vzpomínám rád, zvítězili jsme 5:4 a já vstřelil rozhodující branku střelou od modré do šibenice 27 vteřin před koncem…

Brzy odejdeš na střední školu, už máš jasno, kam to bude? Jak se učení bude slučovat s tréninkem a zápasy?
Od září půjdu na Střední průmyslovou školu v Rakovníku – obor IT. Myslím, že se vše bude slučovat velmi dobře, protože jsem v tomto duchu hovořil i s velmi vstřícným ředitelem školy. Do Kladna, kde chci opět zůstat, budu několikrát týdně dojíždět a už v letní přípravě se budu snažit, abych se dostal do kádru staršího dorostu.

Chtěl bys opět absolvovat MS?
Ano, příští rok je mistrovství světa juniorů v Rakousku a já udělám vše pro to, abych opět stál na modré čáře jako kapitán, stejně jako tomu bylo loni v Písku.

Chystáš se na nějakou větší akci? Máš pozvánky na nějaké kempy či reprezentace?
V lednu jsem obdržel pozvánku do reprezentace do šestnácti let, ale vzhledem k tomu zranění ruky jsem se trenéru Komárkovi v dlouhém telefonickém rozhovoru z tohoto třídenního srazu omluvil. Nakonec se celý camp stejně zrušil pro nepřízeň počasí. V průběhu května a června bychom ale měli absolvovat dva až tři campy. Na podzim a hlavně v prosinci se bude takzvaně lámat chleba, kdo se do kádru pro světový šampionát dostane. Jak už jsem řekl, já pro to udělám vše.