A že se jedná o přípravu více než tvrdou, dokazují její slova. „Prakticky jsme se s tátou a koučem Alešem Vlkem absolutně izolovali od okolního světa. Táta tomu říká Tichonovova ruská báza. I na hřišti jsme absolutně sami a stále dokola jen pilujeme a pilujeme jednotlivé rány – od rána do večera. Celé to je sice moc náročné na psychiku, ale když by to mělo přinést své ovoce…," přibližuje jednotvárný život na pobřeží Atlantiku Olivia Prokopová.

Ta dokonce se svým týmem zašla tak daleko, že se v úterý připravovala v tropické bouři, kdy v širokém okolí hřiště nebylo možné spatřit živáčka. „Chceme být připraveni na všechno, protože jsme tomuto našemu snu a cíli obětovali opět již skoro další rok našeho života. A při turnaji může také být bouře, jako tomu bylo v roce 2005," říká manažer Jan Prokop.

A jak je spokojen s dosavadními výsledky kouč Aleš Vlk? „Nadmíru. Olivia skutečně dře. Teď jen aby se vše podařilo prodat za necelý měsíc v turnaji. Od příštího pondělí najedeme na další fázi přípravy, do které už zapojíme Oliviinu sparing-partnerku Taťánu Krepsovou, takže to bude určité oživení, které už budeme potřebovat jako sůl."
Olivii Prokopovou tak prakticky vytrhl ze stereotypu jen Craig Smith, který je majitelem místního rockového clubu Crocodile Rocks, jenž je zároveň generálním sponzorem US Masters. „Vyjednávali jsme spolu individuální podmínky, protože Craig má zájem, abych na límečcích svých dresů nosila logo jeho podniku. Budeme spolu mít ještě jednu schůzku, tak doufám, že vše doladíme k naší oboustranné spokojenosti," uzavřela Olivia Prokopová.