Rakovník – S. Hr. Králové 5:3

Očekávaný semifinálový souboj mezi nejlepší gólmankou nedávného ME v Minsku hradeckou Čechákovou a Klárou Hanzlovou vyzněl jasně ve prospěch rakovnické střelkyně, která se trefila celkem čtyřikrát a vystřílela Rakovníku postup do finále.

První branku zaznamenala v 9. minutě, na kterou sice odpověděla Fousková na 1:1, ale Kotálová s Hanzlovou opět vrátily vedení 3:1 na stranu HC 1972. Napínavé střetnutí pak chvíli režírovala Krausová na 3:2, ale definitivní zlom přišel po proměněném trestném rohu Hanzlové na 4:2 a vzápětí na 5:2. Hradec si tak stačil v závěru udělat jen jednu gólovou radost z hokejky Tůmové.

Sl. Praha – Rakovník 5:3

Začátek boje o zlato, které v rakovnické sbírce stále chybí, začal lépe pro HC 1972. Už ve 4. minutě proměnila trestný roh Klára Hanzlová, která pak stačila ještě reagovat podruhé na 2:1, když za Slavii předtím vyrovnala nekompromisní tečí za záda Kopřivové Šmídová. Pak už se slávistické favoritky rozjely naplno až do stavu 5:2, když se dvakrát trefily Hájková a Kučerová, rakovnické šance vychytala zkušená Vančurová. Nepomohla ani sedmiminutová power play, poslední gól Final four připsala na rakovnický účet symbolicky nejlepší střelkyně Hanzlová.

„Holky podle mě odehrály nejlepší dva zápasy letošní sezony, hrály takticky a s velkým nasazením, nic nedaly zadarmo a zaslouženě získaly stříbrné medaile. Pražská Slavia byla favoritem, v týmu je řada úspěšných reprezentantek, celou halovou extraligu odehrála bez porážky,“ svěřila se s bezprostředními dojmy z finále úspěšná rakovnická trenérka letos zlatých starších žákyň HC 1972 Klára Přibíková.

HC 1972 Rakovník: Kopřivová – Čermáková, Ohnemichlová, Matoušková, Karolína Hanzlová, Stehlíková, Kotálová, Daňková, Vorlová, Přibíková, Bašová, Klára Hanzlová. Trenéři J. Ostaš a M. Seemann.

Miroslav Koloc

Obhájili titul. Pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník obhájili český titul a vybojovali si tak i účast v evropském poháru 2021. Už na jaře je však čeká v hale vystoupení na evropské scéně v bulharské Varně
Pozemní hokejisté jsou znovu halovými mistry republiky