Rakovník – Hostivař 2:0

Plzeňská umělá tráva viděla urputný a bojovný duel o postup do finále, který začal lépe pro pražské pozemní hokejistky, když Millerová ve velké šanci minula branku Steidlové a v 15. minutě dokonce Neplechová trefila tyčku. Rakovník se pak přece jen více dostával na polovinu soupeřek.

Od úvodu druhého poločasu byl Rakovník výrazně aktivnější, což přineslo své výsledky. Nejprve v obraně vybojovala míček Veronika Matoušková a po spolupráci Treglerové s Hanzlovou Kopřivová vstřelila důležitou první branku zápasu. Pak vyrovnala stav na tyčky na 1:1, z výhodné pozice pálila i Tereza Matoušková a rozhodnutí přinesla 57. minuta, když nacvičený signál z trestného rohu v podání Veroniky Matouškové a Daňkové skončil druhou brankou k veliké radosti velkého množství rakovnických příznivců, kteří už tradičně přijeli svůj tým v bojích o medaile do Plzně podpořit.

Radost měl samozřejmě i trenér Josef Ostaš. „Hodně ubojované vítězství, vydřené a zasloužené, jsem rád, že jsme po roce opět ve finále.“

Zápas okomentovala i trenérka HC Hostivař Eva Staňková. „Utkání bylo vyrovnané, chtěli jsme uspět, měli jsme i tři vyložené šance, jejich neproměnění nás stálo postup.“

Druhé semifinále pro sebe ukořistila SK Slavia Praha po výhře nad HC 1946 Praga 5:0.

Rakovník – Slavia Praha 1:2

Střetnutí tradičních rivalů o zlato se neslo od počátku opatrněji s vyčkáváním na chyby soupeřek a poprvé uhodilo až po čtvrthodině hry. Rakovník nejprve promarnil trestný roh, průniku Capouchové Ohnemichlová ještě zabránila, ale v 17. minutě specialistka na trestné rohy v sešívaném dresu Lehovcová už se nemýlila – 0:1. O šest minut později ale bylo vyrovnáno, brejk Daňkové s Přibíkovou skončil nakonec faulem na Vorlovou, která následnou penaltu poslala za záda Vančurové na 1:1. Ještě do přestávky však Slavia vrátila vedení na svoji stranu. Po změně stran už se skóre nezměnilo.

„Každá finálová prohra mrzí, o to víc i tato, protože to bylo hodně vyrovnané. Slavia měla více ze hry, my jsme si šance vypracovali, ale neproměnili. I tak jsem na holky pyšný, protože zápas i jeho závěr zvládly i psychicky. Tak se budeme snažit příští rok,“ řekl rakovnický trenér.

HC 1972 Rakovník: Steidlová – V. Matoušková, Mánková, Čermáková, Somolová, Ohnemichlová, Treglerová, Stehlíková, Bašová, Hanzlová,T. Matoušková, Kolářová, Vorlová, Dańková, Přibíková, Morová.

Miroslav Koloc

Srdnaté souboje sváděl s hbitými litickými útočníky i nadějný obránce David Kopřiva (v tmavém)
Semifinále bylo pro pozemkáře Rakovníka letos maximum