FKMP Praha – TJ Lokomotiva Rakovník
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)

Duel začal pro Rakovník smolně, když hned v první minutě inkasoval. Poté však přezval iniciativu a Němeček srovnal. Přes zataženou obranu soupeře se však hráči Lokomotivy prosazovali obtížně, naopak Pražané do otevřené obrany dvakrát udeřili. V druhá části snížil Fišer, domácí však odskočili na 5:2.
Poslední třetina byla ze strany Rakovníka přehlídkou promarněných šancí, a tak si hosté připsali druhou porážku v sezoně. „Soupeř hrál velmi zataženě, hlavně kolem vlastního brankoviště. My jsme měli problém, udělat něco nečekaného, čím bychom ho překvapili. Sice jsme drželi míček, měli jsme šance, ale bohužel je neproměňovali. Když naši obránci podporovali útok, vznikala přečíslení, z čehož Pražané dávali góly,“ posteskl si po druhé porážce v sezoně autor první branky Lokomotivy Vít Němeček, jenž kroutil hlavou i nad výkonem rozhodčích. „Jasné fauly na nás vůbec neodpískali, což zápas rovněž dost ovlivnilo,“ ulevil si.

Jaroslav Bába ve finále MS v Pekingu
Bába, Helcelet a další. Atletická esa načnou závodní rok kousek za Prahou

Lokomotiva Rakovník – FBC Wildcats Praha B
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

V druhém utkání hráli roli právě přesilové hry. Tu první dokázal proměnit Vlk a vedení na 2:0 zajistil po krásné přesilové hře Němeček. Poté sice dostal laciný gól Hůla, avšak krátce po začátku druhé třetiny pohlednou kombinaci zakončil Koláček. V závěru třetiny ale inkasoval opět smolně Hůla. Obránce Němeček byl však střelecky při chuti a další využitou přesilovkou zvýšil na 4:2. Hosté pak stačili pouze snížit. „Oproti prvnímu duelu pískali rozhodčí mnohem lépe a hned se to projevilo na výsledku. I zde nás však trápila koncovka a měli jsme i štěstí, protože soupeř nastřelil pět tyček,“ uvedl Němeček.

Lokomotiva: Hůla – Němeček, Kochánek, Pyskatý – Koláček, Vlk, Čech, Tomeš, Fišer, Jaroš.

Bratři Formánkové nastupují v aktuální sezoně každý v jiném mužstvu, mladší David (vlevo) za Benešov, starší Roman září v Černošicích.
Roman Formánek: Duel s Příbramí mám za dvě basy