„Bohužel jsem se nedokázala vyvarovat určitým výkyvům, ale to na tomto velmi náročném hřišti vůbec nikdo ze sedmapadesáti startujících profesionálů. I proto jsou odstupy minimální. I mne na jedenácté příčce dělilo od vítězného Rainey Statuma pouze deset ran, což je na deset okruhů nic. O to víc celý můj tým tři o něco málo horší okruhy mrzí,“ rekapituluje Olivia Prokopová.

Obhájkyně trofeje se naopak mohla radovat z vítězství v kategorii žen a z druhé příčky v kategorii dvojic, kterou vybojovala společně s Joeym Graybealem.
V této kategorii, ale i na celém US Open, se premiérově přestavil jedenáctiletý Pavel Mayer (GWC Rakovník), který nejprve získal pohár za vítězství v kategorii juniorů do dvanácti let, aby posléze skončil společně s Travisem Walshem v soutěži dvojic na desáté příčce ze třinácti týmů. V kategorii PRO pak obsadil lichotivou šestačtyřicátou pozici.

„První den jsem hrál dobře, druhý den se mi přestalo dařit a celé umístění, které bylo do té doby velmi dobré, jsem si pokazil. Jsem ale za tyto zkušenosti moc rád. Měl jsem dokonce tu čest hrát několik kol ve flajtu s John Ventura, což je živoucí legenda našeho sportu,“ zhodnotil své vystoupení Pavel Mayer.

Trenér Marek Špidra s vystoupením svých svěřenců není úplně spokojen a je si vědom, že je stále na čem pracovat. „Může nás mrzet pár nevydařených ran Olivie. Vše jsme ale hned na místě společně analyzovali, abychom se toho do budoucna vyvarovali. To samé platí i u Pavla, který ví, na čem má pracovat. Oba mají před sebou ještě hodně jistě vydařenějších turnajů,“ uvedl na adresu svých svěřenců trenér Marek Špidra.

Ilustrační foto
Derby: Kolešovice vyzvou Kněževes