HC 1972 Rakovník - Douai HC 4:5 (1:3)


Začátek patřil rakovnickému HC 1972 a Kotálová už v 9. minutě poprvé rozvlnila francouzskou síť, ale o dvě minuty už bylo z rohu srovnáno Binceovou na 1:1 a během dvou minut ještě v prvním poločase šly soupeřky do brejku na 1:3. To se ukázalo pro další vývoj existenčního duelu jako určující, protože ve 38. minutě sice Klára Hanzlová vstřelila kontaktní branku, ale než se stačil Rakovník nadechnout k náporu, Francouzky postupně zvýšily až na hrozivých 2:5. Závěr sice opět patřil Rakovníku a Hanzlová dvě minuty před koncem dokončila hattrick na 4:5, ale to už bylo letos na evropské scéně všechno.


"Jedeme do Gentu se snahou hrát v té lepší čtyřce, ale máme těžkou skupinu a síla soupeřek se dá jen odhadovat. Uvidíme, jak se turnaj bude vyvíjet a dáme do toho všechno," zamyslel se nad šancemi HC 1972 před odjezdem do Belgie trenér Josef Ostaš a turnaj mu dal za pravdu. I když Rakovník tuto evropskou divizi pro český klubový hokej neudržel a společně s polským týmem AZS Politechnika Poznanska sestupuje, za své výkony se stydět nemusí.


Už za měsíc čeká pozemní hokejistky HC 1972 Rakovník play off české extraligy právě na Městském stadionu v Rakovníku, ve kterém půjde nejen o zlaté medaile a titul, ale i o další možnost evropské pohárové konfrontace.