„Nevěřil jsem, že by se v Rakovníku mohla vůbec někdy hrát extraliga," řekl před časem Rakovnickému deníku Miroslav Tlustý. Ačkoliv rakovničtí hokejbalisté jsou v extralize nováčky, mužstvo z Ústí nad Labem to nebude mít proti domácím jednoduché, a to zejména ve chvíli, pokud se domácím podaří zopakovat minimálně výkon z první poloviny utkání proti velmi silnému a zkušenému Alpiiqu Kladno. Proti kladenskému soku podali totiž Rakovničtí velmi sympatický výkon, sice nakonec prohráli 4:0, ale na počátku třetí třetiny drželi nadějný výsledek 1:0. Pak ale docházely rakovnickému celku síly.

Pak je tu další výzva, kterou připomenul na klubovém webu rakovnického týmu Jiří Cafourek, a to téměř čtyři roky trvající domácí neporazitelnost. Rakovničtí hokejbalisté v základní části soutěže padli naposledy na svém hřišti 
28. listopadu, a to poměrem 2:8 s Benátkami nad Jizerou.

„Sérii bychom velmi rádi prodloužili a uděláme pro to samozřejmě maximum. Na první domácí extraligový zápas se těšíme, tímto zveme fanoušky, aby nás přišli v hojném počty podpořit," nechal se slyšet zkušený hráč a zároveň vedoucí rakovnického klubu Miroslav Tlustý. Ten zároveň zmínil, že sice nejsou vypsané žádné „odměny" do klubové kasy za první trefu v extralize, ale něco určitě nastane.

„Pokud k tomu dojde, myslím si, že nějakou branku, tak jak říkáme v kabině, klubová opice zachrochtá. Uvidíme v jakém poměru, kdo bude asistovat, kdo dá první branku. Ale určitě něco bude," řekl s úsměvem Miroslav Tlustý.

Trenér Milan Sýkora by měl mít k dispozici téměř kompletní kádr, který odehrál úvodní duel na Kladně. Menší změna nastane na pozici brankářské dvojky. Místo Míry Solara bude krýt záda brankářské jedničce rakovnický dorostenec Štěpán Bendl. „Míra Solar je totiž o víkend pracovně vytížený. V extralize musí být druhý gólman připravený v dresu," vysvětlil Miroslav Tlustý. Stejně jako v předchozích letech, tak i letos se mohou diváci těšit na losování cen v průběhu druhé přestávky. Vstupné na utkání bude činit třicet korun. Rakovnický klub si velmi váží přízně fanoušků v nejvyšší soutěži, i proto pro ně přichystal speciální extraligové vstupenky.