Již od rána zápolilo v rakovnické sportovní hale mezi sebou šest okresních týmů, které v 90. letech hrály Rakovnickou hokejbalovou ligu a pozvání opět přijala i Masters reprezentace ČR. A rozhodně se bylo na co dívat. Některé duely, ač byly přátelské, měly velice solidní náboj a i dříve narození hokejbalisté ukazovali, že rozhodně nic ze svého umění neztratili.

„I sedm týmů je super účast. Spousta kluků marodilo, nebo mělo jiné povinnosti, navíc nejsme nejmladší, takže všechny obdivuji, že jsme se takto sešli už počtvrté. Klukům se to líbilo a mají chuť si zahrát i příští rok,“ pochvaluje si zapálenost hráčů Miroslav Tlustý, který kromě svého týmu HBC Hrozen/Favoritcar nastupoval také za veteránskou reprezentaci. Dohromady tedy odehrál jedenáct duelů, když v souboji obou týmů hrál za ten rakovnický. Jeho reprezentační dres pak oblékl syn Miroslav, kterému se podařilo stejně jako jeho otci ve vzájemném duelu dvakrát skórovat.

Pauzu mezi jednotlivými duely, kterých bylo dohromady 36, vyplnily přátelské zápasy rakovnické a novostrašecké přípravky, ze kterých vyšly jako vítěz domácí naděje rakovnického hokejbalu.

Jedním z vrcholů dne byl souboj týmu HBC ABC s veteránskou reprezentací, který s napětím sledovala zcela zaplněná hala. Dramatickou podívanou nakonec ovládl rakovnický tým, stejně jako celý turnaj. Právě po tomto duelu došlo i na předávání šeků. Pro Domov Na Zátiší se vybralo celkem 11 111 korun. Ředitel Dětského domova Nové Strašecí Alexandr Krško převzal od hlavního pořadatele Miroslava Tlustého šek v hodnotě 13 333 korun a nejvyšší částka patří nemocné Aničce. Rodiče holčičky, která trpí syndromem Dravetové, převzali na její léčbu šek v hodnotě 38 888 korun.

Několik desítek tisíc korun se navíc podařilo vybrat v podobě trvanlivých produktů. „Dodávka byla minimálně z poloviny zaplněná a bylo toho zhruba dvakrát víc, než vloni. Z Domova Ráček, který produkty prodával, museli vyjet ještě pro rezervní zásoby. Lidí přišlo opravdu hodně, což je skvělé. Vybraná částka je také úžasná a jsem rád, že peníze zase pomohou dál,“ zářil radostí Miroslav Tlustý.

Svatojánský běh se uskutečnil již po devětadvacáté.
Svatojánský běh ovládl Vojtěch Šulc, mezi ženami triumfovala Jana Zímová
Ilustrační foto
Okresní žákovské týmy se postaví sokům z Kladenska
Ilustrační foto
Dorazilo ohlášené sněžení. Příroda mnohde vítězila nad technikou