AŠ Mladá Boleslav C – TJ TZ Rakovník 82:80

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se po první čtvrtině ujali osmibodového vedení 22:13. Druhá čtvrtina naopak patřila Rakovnickým, kteří se dotáhli na rozdíl tří bodů – 33:30.

Zbytek utkání byl velmi vyrovnaný, o čemž svědčí i průběžné skóre 56:56, které se urodilo po třech čtvrtinách zápasu. Remízový stav vydržel také do konce poslední části a tak přišlo na řadu prodloužení.I zde ani jeden z týmů nedokázal bodově odskočit a o osudu utkání tak nakonec rozhodly poslední sekundy a koš, který určil za vítěze zápasu domácí tým – 82:80.

BK Brandýs n. L. B – TJ TZ Rakovník (56:68)

V závěrečném utkání základní části změřili síly šestý Brandýs s pátým Rakovníkem. Hosté si v úvodní části vybudovali nepatrný náskok, který postupně dokázali navyšovat.

V poločase vedli Rakovničtí o pět bodů a celý duel nakonec ovládli poměrem 56:68.
Rakovničtí zakončili základní část krajského přeboru II. třídy na pátém místě.

„Sobotní duel a koš na konci prodloužení nás stál čtvrté místo a postup do bojů o první až čtvrté místo. Bohužel jsme měli smůlu v koncovce a k druhému prodloužení nakonec nedošlo. Týmy v této soutěži jsou velmi vyrovnané, první Příbram má jen o dva body více než my a čtvrté Poděbrady, které mají stejně bodů a horší skóre, skončily čtvrté pouze díky lepšímu vzájemnému duelu. Druhé utkání už bylo v naší režii a nyní nás čekají souboje o páté až osmé místo," shrnul smutný výčet posledního dvojkola trenér TJTZ Rakovník Martin Borský.

TJTZ Rakovník: Borský M., Kaše, Kovář, Borský J., Ptáček, Čech, Horník, Daněk, Loula. ⋌