HBC Rakovník – SK Kometa Polička 8:1 (1:0,5:0,2:1)

V sobotním duelu museli Rakovničtí zvítězit a v páté minutě se také ujali vedení, když Pospíšil využil přesilovou hru – 1:0. Hosté poté pozorně bránili a tak další branka padla až v polovině utkání a opět z hole Pospíšila – 2:0. Tato branka nastartovala rakovnickou brankovou smršť, když během čtyř minut nasázeli domácí Poličce čtyři branky. Třetí branku Rakovnických vstřelil po samostatném úniku v čase 24:49 Šíma – 3:0. O čtvrtý gól se postaral ve 28. minutě Myslivec, který si obhodil brankáře a zasouval do prázdné brány a využil tak třetí přesilovou hru v utkání – 4:0. Pátý gól přidal v té samé minutě opět Šíma a účet prostřední části uzavřel o minutu později Cafourek – 6:0.

Ve 41. minutě se sice hostům podařilo využít přesilovou hru, ale Rakovničtí kontrovali dalšími dvěma brankami, o které se postaral O. Tvarůžek a Hradecký, a po jednoznačném vítězství si vynutili rozhodující zápas.

HBC Rakovník – SK Kometa Polička 4:3 (0:0,3:2,1:1)

V rozhodujícím duelu se na branku čekalo až do druhé třetiny, kdy se prosadil hostující Hejtmánek – 0:1. O minutu později vyrovnal Pospíšil a obrat dokonal ve 25. minutě Milan Sýkora st. Domácí se z vedení radovali pouze minutu, když se prosadil Tobiáš, avšak za další minutu bylo pro domácí opět veseleji. Po nahrávce Sýkory vrátil vedení Rakovníku Soukup – 3:2. Domácí měli další šance, avšak místo navýšení náskoku Hejtmánek z nevinného nahození vyrovnal – 3:3. Tento stav vydržel až do poslední minuty. Rakovničtí už se připravovali na prodloužení, když špatné vyhození gólmana zachytil Polívka, posunul míček do mezikruží, kde stál kanonýr Sýkora, a ten v čase 44:35 rozhodl! Na stadionu vypuklo nadšení, hostům nepomohlo ani následné odvolání gólmana a rakovničtí hokejbalisté se mohou těšit na semifinále, kde si to rozdají na tří vítězná utkání s Jindřichovým Hradcem.

„V sobotu vzdorovali hosté pouze třetinu, v druhé části jsme jim to tam nasypali, po dvou třetinách vedli 6:0 a nebylo co řešit," zhodnotil první čtvrtfinálové utkání hrající trenér Martin Tvarůžek, podle nějž přestože měli domácí v neděli jasnou převahu, mohla Polička i vyhrát „V neděli jsme soupeře ještě více přestříleli, ale nám to tam vyloženě nepadalo. Naopak hosté, když už zaútočili, dokázali po náhodném gólu dvakrát vyrovnat a nakonec z protiútoku mohli i vyhrát, když trefili břevno. To byl klíčový moment, neboť už by se nám to těžko otáčelo. Zaplaťpánbůh nás v čase 44:35 vysvobodil Syky."

HBC Rakovník: Gerlich (Dvořák) – Cafourek, Pospíšil, Soukup, O. Tvarůžek – Hildebrand, Hradecký, Martínek, Myslivec, Polívka, Schierl, Sýkora st., Sýkora ml., Šíma, M. Tvarůžek, Vostárek.