Už v 6. minutě skóroval kanonýr M. Seemann a další rakovnickou příležitost zastavila tyčka pražských klokanů, ale v následujících čtrnácti minutách se vývoj utkání začal obracet. Nejprve hosté vyrovnali opakovanou střelou Železného za Hrabova záda, následně proměnil Soukup penaltu na 1:2 a když stejnou situací na opačné straně M. Seemann pohrdl, stanovili hosté poločasové skóre na 1:3. Nevydařenou první polovinu okomentoval i hrající trenér Pavel Hraba. „Zbytečné a časté ztráty míčku nás stály hodně sil, nepřesnosti mařily naše šance a naopak dostávaly do příležitostí soupeře. Možnosti vstřelit góly jsme měli, ale neproměnili. O přestávce jsme si řekli, že půjdeme víc na riziko, vysuneme se na soupeřovu rozehrávku a budeme se snažit dostat Bohemians pod tlak."

Ilustrační foto.
Rakovnická nemocnice má nový speciální přístroj


Druhé dějství zvládli domácí lépe, ubylo nepřesností, M. Seemann napravil neproměněnou penaltu gólem na 2:3 a další úspěch visel ve vzduchu po střelách Jahody, které jen těsně minuly klokaní tyče. Vzápětí ale uhodilo na druhé straně po průniku Vohnického a Železného na 2:4 a Rakovník opět dotahoval. Úspěšně. Po trestném rohu se nejlépe orientoval Bicek a svoje sólo proměnil chladnokrevně Procházka. Klokani ale dokázali pět minut před koncem opět Železným udeřit a vše se rozhodovalo až v posledních sekundách. Domácím vyšel brejk, na jehož konci byl M. Seemann, jenž úspěšnou střelou dovršil hattrick a zajistil Rakovníku bod. „Hráči Bohemians neměli tolik šancí jako my, ale dokázali pohotově zakončovat a dorážet, navíc po naší krásné akci a vedoucím gólu brzy zápas otočili. Po vývoji zápasu, kdy jsme dotahovali náskok hostů, je remíza dobrá, ale pro situaci v tabulce je to komplikace. Jsme pátí právě za Bohemkou a o play off budeme muset ještě zabojovat," uvědomuje si Hraba.


Hrdina duelu Martin Seemann by byl rád, kdyby Rakovničtí skončili do třetího místa a vyhnuli se tak suverénní Slavii. „Pořád to máme ve svých rukách a nic jiného než postup do play off nebereme. V sobotu máme třetí Raču, doufám, že ji uděláme a třeba se i posuneme na třetí místo, abychom nenarazili hned v semifinále na Slavii," přeje si Seemann, podle nějž měli Rakovničtí proti Bohemce na vítězství. „Většinu zápasu jsme byli lepší, ale bohužel jsme v úvodu neproměnili nějaké šance a dostali jsme dva hloupé góly. Celý zápas jsme pak museli dotahovat, měli jsme sice převahu, ale chybělo nám štěstí. Nakonec jsme byli rádi, že jsme v závěru vyrovnali, ale vzhledem k průběhu jsme měli i na tři body."

Na Sokolské akademii 2017 vystoupili malí i velcí cvičenci.
Rakovničtí Sokolové se předvedli na akademii

HC 1972 Rakovník – Bohemians Praha 5:5 (1:3). Branky: Seemann 3, Procházka, Bicek.
HC 1972 Rakovník: Hraba – R. Ostaš, Dašek, Kopřiva, Hlína, Hornof, Hudeček, J. Ostaš, Jahoda, Trejbal, Skála, Bicek, Jílek, Tran, Procházka, M. Seemann. Hrající trenér Pavel Hraba.


Autoři: Josef Rod, Miroslav Koloc