Jakub Kubíček je už ve 23 letech dlouho špičkových českým autokrosařem. Závodí v týmu ANEXIA ACCR Czech Team (český národní tým pod Autoklubem ČR), navíc studuje vysokou školu. za volantem seděl poprvé ve třech letech, od šesti závodí. Je nejmladším jezdcem, který kdy vyhrál závod ME v divizi Superbuggy. je také dvojnásobným mistrem světa junior superbuggy a mistrem ČR. karanténu přežívá doma, kde má zahradu s celou rodinou.

Jak moc vám karanténa omezila sportovní život?

Jelikož jezdíme mistrovství Evropy a mezinárodní mistrovství České republiky, tak mi ho karanténa omezila úplně. První závod jsme měli jet už 18. - 19. dubna v Humpolci, ten je ale odsunut na srpen. První evropský závod v německém Seelow, který se měl jet 16. - 17. května, tak je už oficiálně zrušen bez náhrady. A další rušené závody budou postupně přibývat. Podle mě se Evropa nepojede možná ani příští rok. Snad se letos alespoň odjede pár závodů ke konci sezony tady u nás. Začínám mít pocit, že to závodění zapomínám…

Jak se udržujete v kondici?

Mám výhodu v tom, že moje maminka vlastní Profi fitness Millenium, které je teď sice z důvodu karantény zavřené, ale já si můžu kdykoliv vzít klíče a jít si sám zacvičit. Teď už se ale dělá venku hezky, a tak sportuji raději na čerstvém vzduchu.

https://www.denik.cz/online-reportaz/reportaz/koronavirus-aktualne.html

Jaký domácí trénink byste doporučil všem?

Všem bych určitě doporučil řádný strečink a cvičení s vlastní vahou těla.

Co vás karanténa naučila?

Karanténa mě naučila trošku v životě přibrzdit, podřadit na nižší kvalt a více se věnovat tomu, na co člověk běžně nemá tolik času. Teď se určitě mnohem víc věnuji své rodině, hlavně svým dvěma mladším bratrům a své úžasné přítelkyni.

Roušku jste si ušil vlastní nebo jste ji dostal. Případně od koho?

Zpočátku jsem nosil respirátory, které nám darovali naši přátelé z autokrosu. Když došly, tak naštěstí moje skvělá tchyně začala roušky šít. Takže rozdýchala zánovní šicí stroj a práská roušky jako na běžícím páse. S tátou teď nosíme roušky třeba s logem rakovnického pivovaru Bakalář. Za roušky jsme jí moc vděční. Díky!

Martina Řepková (vlevo) v souboji s Lotyšskem.
Sportovec v karanténě: Řepková se těší na pořádné kafe

Na co se nejvíce těšíte, až karanténa skončí?

Těším se na návrat do běžného života, jaký jsme žili před tím. Ruce už mě po zimě hodně svrbí a chci už zase závodit. Snad to brzy skončí a budeme moct zase vyjet. Také doufám, že okolní státy se z toho také brzy dostanou, abychom mohli jet závodit i o ten evropský titul.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Miroslav Tlustý
Sportovec v karanténě: Tlustý má posilovnu v garáži i na chatě
Šanovský profesionální golfista Jan Cafourek.
Sportovec v karenténě: Cafourkovi zastavili 'fabriku'