Hned na úvod vlezl mezi provazy domácí boxer TJ TZ Rakovník Jan Houška v kategorii přípravky a dostal k sobě zkušeného soupeře z kadetů, jenž měl už 12 zápasů. „Zápas jsme radši ukončili, protože váhy ani výkonnosti se neshodly, tak aby se někomu něco nestalo," řekli trenéři Radek Červený a Serži Korobka. Z rakovnických dále boxoval Martin Vokurka do 40 kg a prohrál na body. Do 49 kg nastoupil Denis Bartoš proti Petru Rozboudovi a vyhrál, jeho soupeř si přetrhl křížový vaz v koleni a musel odstoupit.

„Denisův zápas se musel všem líbil, nechyběla výbušnost a od začátku nechyběl temperament," podotkl kouč. Další, kdo reprezentoval domácí palubovku byly dvě ženy. Libuše Macáková a Monika Koreňová.

První jmenovaná nastoupila ve váze do 66 kg a neměla vůbec lehkou soupeřku, rozdíl činil 6 kg. „Domluvili jsme se Líbou, jestli budeme chtít boxovat. Když už jsme přišli, tak jsme to chtěli alespoň zkusit. Soupeřka měla navrch i zápasově, ale věříme, že pro Líbu to byly zkušenosti. Ve třetím kole Macáková prohrála RSC," dodal k utkání kouč Kapoun.

Koreňová prohrála na pro změnu na body ve třetím kole.  Soupeřkou ji byla Michaela Malá do 64 kg. Jinak ženy boxují na 4 kola, ale vlivem velkého počtu boxerů se všechny zápasy zkrátily.  „Monika na výhru měla, připravovala se na to, ale bohužel den před tím šla na oslavu, kde byla až do ranních hodinám, nemohlo to dopadnout jinak," podotkl Radek Červený a Marek Hauner. Rakovnické kvarteto uzavíral do 81 kg Alexandr Štirbu proti Pavlovi Jandovi.

„To byl náš asi nejhezčí zápas. Mysleli jsme si, že Saša výhru nebude mít zadarmo, ale nakonec prohrál na body. Nebál se, chodil přes rány, byl to opravdu pěkný box, Saša ustojí dost tvrdých ran," podivovali se trenéři.

I když Rakovník získal pouze jednu výhru, byli pořadatelé a trenéři rádi, že mohli kluky i holky na závody připravit, a i přes váhové nepřesnosti jim dali čuchnout novým věcem.

„Jsme rádi, že přijelo tolik boxerů, ale stává se to už pravidlem, jsme takový svatostánek s hojnou účastí. Mezi řadou oddílů jsme vyhlášení. Musíme zase poděkovat holkám ve stánku s občerstvením, to dělá na akci hodně, dále všem co nám pomáhali postavit a sklidit ring, i všem divákům, kteří přišli box podpořit. Také děkujeme doktorovi Ivovi Trešlovi a jeho sestřičce Kateřině Vlasové. Já za sebe děkuju Markovi Haunerovi ve funkci rozhodčího. Boxerům musíme zvýšit hodiny na soutěžní box, kde se budeme specializovat jen na techniku a fyzičku, aby ustáli tři minuty v ringu," shrnul celou akci Radek Červený.

Také strašecký klub jako nováček měl na oblastním kole početné zastoupení. Reprezentovali ho čtyři boxeři. Ve váze do 91 kg se utkal strašecký Lukáš Durkaj proti Ondrovi Šetinovi z BC OS Plzeň. Pro Lukáše to byla první příležitost a zároveň zkušenost z boxerského ringu, jeho soupeř nastupoval ke svému třetímu utkání.

„Durkaj byl v průběhu téměř vždy tím rychlejším, přesnějším a výborně se mu dařilo ve správný čas zkracovat vzdálenost proti vyššímu soupeři. Po přesně trefeném capáku (dlouhý hák) při jedné z výměn, zvítězil v polovině druhého kola  na KO," popsali první zápas trenéři Kamil Černý a Luboš Lacina.

Ve váze do 64 kg se utkal Jan Kopřiva proti Radku Bolejovi z R.K. Box Plzeň a oba boxeři nastoupili ke svému vůbec prvnímu utkání. „Kopřiva dokázal plnit naše taktické rady  a díky dobrému pohybu po ringu si nepustil svého soupeře k tělu. Trestal jeho útočné pokusy odvetnými údery z ústupu. Po tříkolové bitvě zvítězil Honza celkem jednoznačně," okomentovali trenéři i druhý zápas.

Ve váze do 69 kg nastoupil Ivo Kunrt proti Jakubovi Truhlářovi z BC ASK Brandýs nad Labem. I když strašecký boxer nakonec v tomto utkání prohrál na body, může být se svým výkonem spokojen. „Jeho výkon nás velice potěšil i přesto, že vítězstvím neskončil. Proti zkušenějšímu Truhlářovi se dokázal Ivo prosazovat a po celý zápas bojoval o vítězství. Byl znatelný zásadní posun v předvedeném výkonu a to slibuje jeho další kvalitativní rozvoj," pochválilo duo trenérů i poraženého svěřence.

Ve váze do 81 kg se měl utkat Ján Ducár proti Petrovi Tomečkovi z BC Žižkov. Pražský boxer však k utkání nenastoupil, protože jej postihla náhlá zdravotní indispozice.

„S výkony svých svěřenců jsme nadmíru spokojeni, přesto předesíláme další tvrdou práci při tréninku, neboť jen tak je možné, aby se naši svěřenci dále zlepšovali a sportovně rostli," dodali závěrem trenéři Lacina, Havlíček a Černý.