Tou je trasa RD100, tedy duatlon, kde každý účastník absolvuje všechny tři části. Na první cyklo část vyrazí z Husova náměstí duatlonisté spolu s cyklo variantou RC60 v 6:00, následuje běžecký okruh a po doběhu se vydají opět na cyklo část. „Trasa duatlonu zahrnuje ta nejhezčí místa ze všech ostatních tras. Vybrali jsme si ji proto, že ji sami máme rádi a často takovou kombinace zařazujeme do svého tréninkového plánu v přípravě na republikový šampionát v duatlonu. Běh s cyklem se skvěle doplňují,“ vysvětluje organizátor Petr Šmidrkal.

Krátce po cyklistech a duatlonistech vyjdou na šedesátikilometrovou a stokilometrovou trasu vyznavači pěší turistiky. Nejkratší pěší trasa o délce 40 km startuje v 8:30 ze zříceniny hradu Krakovec. Všechny trasy končí u Penzionu Šéba a vedou z 90 procent po polních cestách. Pro účastníky je připraveno sedm občerstvovacích stanic, kde mají sportovci možnost doplnit energii.

Oblíbenost Rakovnické 60 každým rokem rapidně stoupá. Prvního ročníku v roce 2014 se zúčastnilo 82 nadšenců. Vloni již bylo na internetu zaregistrováno neuvěřitelných 627 zájemců. „Letos jich očekáváme až osm set. Svoji účast potvrdili třeba dálkový běžec, cyklista a několikanásobný vítěz R60 Aleš Zavoral a vloni druhá ve Spartathlonu Kateřina Kašparová. Ti budou mít v předvečer akce v Penzionu Šéba také přednášku,“ zve všechny Petr Šmidrkal. Přednáška se koná v pátek od 20:30 hodin a kromě Kateřiny Kašparové a Aleše Zavorala se příchozí mohou těšit na fyzioterapeuta Radka Soukupa.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Unikátní podívaná. Boxeři zápolili v Nymburce Pod Hradbami přímo na Labi, kde jejich počínání sledovaly stovky nadšených diváků. Akce se opravdu povedla.
Box přímo na Labi. Akce ukázala nový rozměr boxerských klání
Ilustrační foto
Trenér Jaroslav Cafourek byl rozčarován výkonem sudích