„Na začátek byl Mělník příjemným soupeřem na rozehrání, je to tým, kterému to moc neklape v obraně, a my jsme byli v proměňování šancí nekompromisní. Některé akce byly pěkné a musely se líbit, vysoké vítězství je příjemné, ale musíme být střízliví, už příští soupeř pražský South Park Cows bude jiná káva.

Jaká byla spokojenost s přípravou a jaké změny nastaly v kádru?

„Přípravu jsme směřovali stejně jako vloni, začali jsme s posilováním a běháním a potom hokejovými tréninky a přípravnými zápasy s Kladnem a Litvínovem. Většinou jsme ale nebyli kompletní, zkoušeli jsme nadějné dorostence včetně gólmana. Zaměřili jsme se na to, abychom dostávali co nejméně branek, bránění ve vlastní třetině je naším problémem, na kterém pracujeme, aby bylo vidět zlepšení.

Pepa Pospíchal bude hostovat v Černíkovicích, z dorostenců se ukazovali výborně Kuba Sýkora, Kamil Truksa a Honza Prokop. Kuba a Kamil hrají ještě za kladenský dorost, ale pokud jim to bude vycházet, budou hrát i s námi, u Prokopa je to složitější, ale rád bych s ním v budoucnu počítal. Určitě je potřeba kvalitní trénink, budeme mít po domluvě s trenérem Liprtem v pátek společné tréninky s dorostem, to by mohlo prospět oběma stranám, loňský úspěch je už minulostí, naším cílem je znovu se probojovat ze základní části do play off a pak k tomu postupně přidávat."

V loňském ročníku jste měli velmi slušnou diváckou kulisu, na co zvete své příznivce letos?

„Tak určitě spousta fanoušků chodilo hlavně na play off a dokonce s námi jejich jádro jezdilo i na hřiště soupeřů, třeba hráči rakovnického Tatranu a jejich kamarádi, kteří byli takoví naši „hooligens". Už v základní části budou v naší sestavě opět Honza Pospíšil, mistr světa, podobně Leoš Gerlich a Míra Polívka a diváky chceme přitáhnout do hlediště jako tým pohledným hokejbalem."

MIROSLAV KOLOC