HC 1972 Rakovník - SK Slavia Praha 3:3 (1:1) sn 1:2


Rakovnické pozemní hokejistky se od prvních minut více tlačily před branku Vančurové a první velikou šanci měla Klára Hanzlová. Slávistky spíše vyčkávaly na svoji šanci a dostaly se k ní při trestném rohu ve 22. minutě. Ten Babická proměnila ve vedení 01, ale hned o čtyři minuty později se skóre měnilo znovu po střele Vorlové.

Nerozhodný poločasový výsledek po přestávce měnil Rakovník na 2:1, když se trefila Klára Hanzlová, a na 3:1 šikovně tečovala přihrávku Křikavové v kruhu Stehlíková. Slavie ale zbraně nesložila, v 63. minutě proměnila další trestný roh Jelínková a Pražanky zatlačily Rakovník před brankářku Steidlovou. Ta musela ukázat dva vynikající zákroky, ale tři minuty před koncem pohotově skórovala po dalším trestném rohu Mejzlíková a finálové drama dospělo do velmi emotivních samostatných nájezdů. I v nich HC 1972 před třemi stovkami diváků sahal po vítězství, ale nakonec Kotálová nezopakovala svůj úspěšný pokus a Mejzlíková naopak napodobila svoji spoluhráčku Capouchovou a finále rozhodla pro obhájkyně titulu z Edenu.


"Holky hrály velmi dobrý zápas, dokázaly odskočit z 0:1 o dvě branky, ale ani to nestačilo na závěrečný tlak Slavie. Můžeme jen litovat dalších neproměněných šancí, ale byl to zápas výborné úrovně srovnatelný s evropskými pohárovými duely a samostatné nájezdy už jsou loterií, ze které vyšla vítězně Slavie," uvedl pro Rakovnický deník asistent trenéra Martin Seemann a svůj pohled přidala i asistentka trenéra SK Slavie Praha Karolína Kříženecká: "Ukázalo se, že Slavie bojuje a věří si až do konce a i když jsme nebyli dnes lepším týmem, v závěru se ukázala naše odolnost a vůle. Snažili jsme se pokrýt útočnou aktivitu Rakovníka a hledat chyby v jejich obraně, to se nám povedlo hlavně při zahrávání trestných rohů."


Svůj postřeh přidal i reprezentační trenér Petr Bodnár :" Rakovník byl přes padesát minut na hřišti lepším týmem, v závěru se nechal zatlačit před svoji branku a nechal Slavii hrát a donutit domácí k chybám. Velmi dobře Rakovníku zahrály Mánková a Vorlová, z mladých, se kterými počítám do výběru ČR do 18 let na ME, se mi v rakovnickém dresu líbily Karolína Hanzlová a Somolová, své si uhrála i Jerijová a počítám i s velmi dobře chytající Steidlovou."


HC 1972: Morová (36. min. Steidlová)- Matoušková, Mánková,V. Škrancová, Somolová, Ohnemichlová, Jerijová, Karolína Hanzlová, Dudová, Křikavová,Klára Hanzlová Stehlíková, Kotálová, Daňková. Trenéři Josef Ostaš a Martin Seemann.

Autor: Miroslav Koloc