Jak byste zhodnotil vaši premiérovou sezonu v 1. Západočeské lize?
My jsme šli do sezony jako nováček s tím, že se budeme snažit nespadnout zpět, neboť jsme nevěděli, co od soutěže očekávat. Před sezonou jsme si říkali, že by bylo výborné dostat se do play off, což se nám povedlo, když jsme postoupili z pátého místa z celkových třinácti týmů. To je, myslím, velice slušný výsledek.

V play off jste nakonec vypadli hned ve čtvrtfinále…
Bohužel jsme vypadli s týmem, který je podle mě kvalitativně možná nejlepší z ligy. Byli jsme samozřejmě trochu zklamaní, že jsme čtvrtfinále nezvládli ještě o trochu lépe, protože jsme v prvním utkání vedli již 2:0 a nakonec podlehli 2:3. V odvetě jsme se drželi dlouho, ale poté, co jsme prohrávali, jsme otevřeli hru a dostali další branky. Přesto si myslím, že jsme odvedli dobrý výkon a jsme nadmíru spokojeni.

Během sezony jste si občas stěžoval, že svého soupeře často výrazně přestřílíte, ale nakonec odcházíte poraženi, kde vidíte příčiny?
My máme brankostroj jménem Koláček, který dává většinu našich gólů a pravidelně se umisťuje mezi nejlepšími střelci soutěží. K němu jsme od března do lajny zapojili Ondru Fišera a spolupráce těchto dvou byla úžasná a především oni táhli střelecky náš tým. K tomu je výborně doplňuje a zajišťuje Šik, když tito dva tropí vepředu neplechu. Ostatní hráči v mužstvu jsou však spíš defenzivní, naše formace ve složení – já, Piskatý a Vlk jsme více obránci, snažíme se vycházet ze zabezpečené obrany a chybí nám ještě nějaký další střelec. Sice také nějakou branku vstřelíme, ale celkově nám chybí větší klid v koncovce.

A jak jste na tom s brankáři?
My máme juniora Dominika Hůlu, což je obrovský talent. Je mu teprve 16, chytá dva roky, ale přes jeho nízký věk je vynikající brankář. Od příští sezony bude chytat v áčku jako jasná jednička. Je výborný co se týče přístupu, reflexů, prostě komplexní gólman, který pokud se bude dále zlepšovat, může být velmi dobrý brankář.

Zapojujete do A mužstva také další dorostence?
Do příští sezony přihlašujeme velký florbal (pět hráčů v poli a brankář). Budeme hrát nižší soutěž ve Středočeském kraji, takže do mužstva zapojíme i pět hráčů z juniorky. Ale kluci ještě potřebují čas, aby se „vyhráli", aby se nám starším vyrovnali, ale samozřejmě talent v nich je a teď už záleží jen na nich. Z těch čtyř, pěti kluků dva mají na to, být platnými členy našeho kádru.

A jak jste na tom celkově s mládeží?
Co se týče dorostu, tak doteď dva roky trénovali a objížděli nějaké turnaje a nyní i je přihlásíme do velkého florbalu, stejně tak mladší žáci jdou také do ligy, takže letos přihlašujeme tři mužské kategorie a kategorii žen.

Jak byste celkově porovnal úroveň 1. a 2. Západočeské ligy?
Druhá liga má celkově horší úroveň. Některé týmy na špici byly s námi i srovnatelné, ale my jsme se postupem do první ligy herně posunuli. V 1. Kiss Proton lize nastupovali i hráči z národní ligy či extraligy z velkého florbalu, čili ta úroveň byla vysoká a prvních deset týmů hrálo velmi hezký florbal, takže my jsme na lepší než páté místo opravdu neměli.

Řekl jste, že nyní budete hrát ve velkém florbalu, na nějž je potřeba více hráčů, plánujete nějaké posily?
Jsou kluci, kteří by k nám mohli jít a co se zde rozjíždí velký florbal, měli by to i blíž k nám, než do svého působiště. Ale my u nás vychováváme mládež, takže u mě bude na prvním místě to, aby jsme áčko doplňovali z vlastních řad, ale je to samozřejmě na domluvě celého týmu, a pokud by kluci někoho nového chtěli, nebudu to vetovat.

Jak je to s trénováním?
To je náš největší problém. Nyní řešíme s panem starostou projekt haly, protože naše tréninkové prostory jsou nevyhovující. V Rakovníku není hala, která splňuje rozměry pro velký florbal. My jsme podali na město projekt ohledně sportovní multifunkční nafukovací haly a teď nás čekají jednání. My tréninkově nemůžeme splňovat to, co má konkurence, a my, abychom mohli vzorně reprezentovat město, musíme také adekvátně trénovat. Halu bychom nepotřebovali jenom my, ale třeba i futsalisté či pozemní hokejisté, a je ostuda, že hezké město, jako je Rakovník, nemá do dnešního dne vyhovující sportovní halu.

Jaké máte cíle do nové sezony?
Chtěli bychom postoupit, bude to pro nás zase novinka, co se týče velkého florbalu. Jdeme do nejnižší středočeské soutěže a podle mě bychom měli mít na postup.