VK Rakovník – E. Roztoky 3:2 (-21,–19,22,21,13), 3:0 (24,14,24)

Hosté vstoupili do dopoledního duelu dle předpokladů a v prvních dvou sadách se ujali vedení – 0:2. Vyrovnaný třetí set však ovládli v koncovce domácí volejbalisté, stejně tak i další sadu a utkání dospělo do tie-breaku. Rakovničtí volejbalisté vedli již 14:10, hosté poté snížili na 14:13, ale více již nestihli a domácí vybojovali první vzájemné vítězství v této sezóně.

V odpoledním zápase hosté často neudrželi emoce, soustředili se více na rozhodčího než na hru a Rakovničtí si trpělivě došli pro druhou výhru s Roztoky v sezóně. Rakovničtí tak hostům oplatili podzimní porážky a po šesti prohrách se konečně radovali z vítězství.

„Utkání nabídlo poměrně dobrý volejbal. Volejbalisté Roztoky byli před zápasem jasní favorité, přijeli v plné sestavě, mají tam i jednoho kluka, který hrál extraligu a byl to opravdu hezký volejbal. První dva sety se povedli lépe hostům. My jsme poté zvládli koncovku a trochu jsme se zvedli. Utkání dospělo do tie-breaku, kde byli hosté docela nervózní. Vedli jsme již 14:10, ale nakonec jsme se museli strachovat o výsledek. Naštěstí jsme to nakonec ubojovali. Ve druhém zápase byli Roztočtí čím dál více nervóznější, hádali se více s rozhodčím, než aby hráli a víceméně se porazili sami. My jsme naopak hráli bez chyb a utkání zvládli bez ztráty setu," nechal se slyšet rakovnický volejbalista Jiří Fojtík.

VK Rakovník: Fojtík, Laubr, Lorenc, Štaidl, Zelený, Procházka, Folda, Cajthaml. Trenér: Kriško.