Do 1. kola jste nastoupily poněkud v okleštěné sestavě…
Jelikož končilo poslední kolo KP II. třídy, kde hraje i naše béčko, tak jsme proti Tuchlovicím nastoupily pouze se sedmi hráčkami, máme také nějaká zranění, kvůli problémům se zády chyběla Dašková, takže jsme měly ze začátku potíže se sestavou. Blokařka Michalová navíc odjela na víkend pryč, tak jsme to nakonec poskládaly tak, že jsem místo na smeč šla na blok. Ale nakonec jsme to daly nějak dohromady, k tomu se nám vrátila jedna staronová tvář, Hana Štorchová, za což jsme byly rády.

Přes problémy se sestavou jste nakonec dvakrát hladce zvítězily…
Sice jsme zvítězily dvakrát 3:0, což se může zdát jako jednoznačné, ale holky z Tuchlovic byly docela šikovné, ovšem nedařily se jim koncovky. Oba zápasy vypadaly docela podobně, kdy jsme se od začátku hlavně v prvním duelu docela tahaly, výměny byly opravdu dlouhé, ale v koncovkách jsme to naštěstí vždycky urvaly. Důležité bylo, že jsme ke konci setu vždycky zatlačily podáním, což jim dělalo problémy. Dalším důležitým faktorem bylo, že po vedení 2:0 jsme se neukonejšily vítězstvím, neboť tento stav je vždy ošidný, ale zůstaly jsme i nadále soustředěné, naopak ony odpadly psychicky a tak jsme je v obou třetích setech vždy převálcovaly. Třeba Katka Medzihorská jim dala i 15 bodů z podání.

V čem byl váš soupeř nejvíce nepříjemný?
Byly hlavně výborné v poli, čímž nás docela trápily, neboť jsme nebylo schopné položit balon na zem a spoustu balonů nám vyčapaly. Další jejich zbraní bylo, že poté, co zjistily, že máme malou nahrávačku, přes ni smečovaly lobované balony a dost z nich jsme nedokázaly vyčapat. S tím jsme se nakonec vypořádaly tak, že jsem zdvojily lajnu v poli.

Tuchlovice hrají také KP II. třídy, byl to stejný tým?
Naše holky, co hrají za VK Rakovník B krajský přebor II. třídy, říkaly, že by to měl být plus minus stejný tým, co hrál i s nimi. Prý se ale údajně spojily ještě s Kladnem a Slaným a vytvořily tým, takže si nejsem úplně jistá, kdo všechno za ně z KP dvojky hraje.

VK Rakovník: Chládková, D. Psohlavcová, Horníková, Medzihorská, Strynková, T. Psohlavcová, Štorchová.