Úvodní sada vyzněla jasně pro Benešovské volejbalistky, které ji ovládly 25:13 a získaly psychickou výhodu. Rakovničanky se poté zvedly a o druhý set bojovaly až do koncovky, kterou ale nezvládly. Třetí set už byl opět jednoznačnější, domácí hráčky ho získaly v poměru 25:15. „Dopoledne jsme vůbec nebyli schopni ubránit jejich útok. Domácí hráčky vytloukaly naše bloky a my naopak neuhráli bodový balon. Položili jsme jen výjimečně, spíš jsme bodovali po jejich chybě. Selhali jsme prostě ve všech činnostech,“ mračil se po úvodním duelu kouč VK Jindřich Medek.

Rakovnický trenér do odpoledního utkání prostřídal sestavu a udělal dobře. Po výborném výkonu rakovnické volejbalistky získaly první sadu 25:20. V dalším setu udělaly Rakovničanky pár drobných chyb, domácí hráčky naopak zlepšily hru v poli a po dramatické koncovce (26:24) vyrovnaly. Od třetí sady již měly hostující volejbalistky jasně navrch, přehrávaly Benešov ve všech činnostech a po setech 25:21 a 25:14 zvítězily 3:1. „Odpoledne jsme to trochu prostřídali a řekli jsme si, že budeme hrát trochu jiný systém. Zafungovalo to vše perfektně a už jsme hráli svoji hru,“ byl spokojen trenér rakovnického VK.

Jeho svěřenkyně jsou na třetí příčce tabulky, když ztráta na druhý Komárov narostla na osm bodů.

VK Rakovník: T. Psohlavcová, D. Psohlavcová, Skoupá, Horníková, Michalová, Jiříková, Polánková, Chládková.

Martin Seemann si na halovém šampionátu v Berlíně připsal celkem čtyři přesné zásahy.
Ptejte se on-line pozemního hokejisty Martina Seemanna
V masopustním průvodu se sešlo celkem pětačtyřicet masek. Tou nejzajímavější byl Švejk na vozíku, který hrál na harmoniku.
Nesuchyní prošel masopustní průvod