„Všechna tři poslední kola byla dost podobná, opět jsme hrály svoji hru, která slavila úspěch. Potvrdilo se tedy, že kdybychom takto hrály i na začátku, mohly jsme dopadnout lépe," uvědomuje si rakovnická volejbalistka Šárka Horníková. „Sice by to pro nás nic moc neznamenalo, neboť do kvalifikace o II. ligu jde pouze vítěz, ale chtěly jsme skončit co nejvýš," dodala.

V prvním duelu byl vyrovnaný pouze první set, který rakovnické hráčky vybojovaly v koncovce (27:25). „Zpočátku nám největší problém dělalo, když nás „zalívaly" a my si s tím nějakou dobu nedokázaly poradit. Navíc měly i dobré bloky, takže v prvním setu jsme se hodně tahaly," popsala první sadu Horníková. Rakovničankám poté pomohla změna v rozestavení. „Poté jsme si to rozdělily tak, že přední smečařka šla na zálivky, zadní zůstala na diagonále a pak už nebyl nějaký větší problém, pouze pokud nelobovaly přes blok. Dobře nám šlo i podání a příjem, hra byla pestrá, takže pro ně byl problém postavit dvojblok a až na první set jsme dopolední duel měly jasně pod kontrolou."

Odpolední zápas začaly volejbalistky Rakovníka rovněž velmi dobře a úvodní dvě sady ovládly poměrem 25:21 a 25:13. „Tak jako v posledních dvou setech prvního utkání, tak i v prních dvou sadách odpoledního bylo vidět, že pokud jsme hrály dobře a vedly jsme, ztrácela se jim motivace a na konci setů už působily dost odevzdaně."

Pouze třetí set se Rakovničankám tolik nepovedl a prohrály ho v koncovce. „Tam se nám přestalo dařit a dělaly jsme hodně chyb. Pak jsme prostřídaly a vrátilo se to do normálu," uvedla rakovnická volejbalistka, podle níž hrála možnost střídání důležitou roli. „Bylo fajn, že nás bylo osm. Můžeme to různě nakombinovat a je dobré, že si díky komplexnosti můžeme pomoci na více postech."

VK Rakovník: Chládková, Michalová, D. Psohlavcová, T. Psohlavcová, Horníková, Jiříková, Štorchová, Medzihorská