HC 1972 Rakovník –  Slavia Praha 6:2 (2:0)


Rakovnické pozemní hokejistky hrály od úvodu ze zabezpečené obrany a spoléhaly na rychlé brejky. Dva z nich proměnily Klára Hanzlová s Ohnemichlovou a zajistily domácím dvoubrankové poločasové vedení. Slávistky se nechtěly s výsledkem smířit, domácí přitlačily na jejich polovinu a snížily. Rakovničanky si musely vzít time out, který jim viditelně pomohl. Kotálová vrátila domácím dvoubrankový náskok, Škrancová zvýšila již na 4:1 a kanonýrka Klára Hanzlová dokonala dvěma góly slávistickou zkázu a zkompletovala hattrick. Hostující hráčky už jen v závěru zmírnily debakl.

„Až na úvodní pasáž v druhé půli jsme hráli velmi dobře a podali jeden z nejlepších výkonů pod mým vedením. Trochu nám k výhře pomohl i soupeř tím, že měl o jednu hráčku méně na střídání. Holky mají natrénováno a věřil jsem jim. Je to jen o hlavě, protože Slavii do té doby většina z nich ještě nikdy neporazila, takže si to musely osahat. Když zjistily, že se s nimi dá hrát, bylo to dobré,“ radoval se z cenného skalpu trenér rakovnického HC 1972 Josef Ostaš. Rakovnické ženy pochválil i jeho přítomný bratr Radek, který několik z nich před lety dovedl k mistrovskému titulu. „Holky zahrály velmi dobře a zodpovědně v obranné činnosti, navíc je vidět zlepšení fyzičky. Z téměř neprostupné obrany spoléhaly na brejkové situace, na které mají více vhodných typů hráček. Vyhrály zaslouženě a před evropským pohárem je to dobré znamení.“

Za poslední tři duely mají skóre 22:2. V tabulce nejvyšší soutěže už mají na své pražské rivalky náskok sedmi bodů, Slávistky však mají dva zápasy k dobru.

Ilustrační foto
Český skokový pohár odstartoval v Martinicích
Ilustrační foto
Výsledky zápasů fotbalových soutěží mládeže
Bratři Tomáš a Ondřej Čermákové
Bratři Čermákové získali důležité světové body

HC 1972 Rakovník ženy: Morová (Steidlová) – Jerijová, Matoušková, Křikavová, Karolína Hanzlová – Ohnemichlová, Mánková, Kotálová, Vorlová – Hanzlová, Daňková. Střídaly: Holubová, Kolářová, Škrancová.