Ti tak mají již jen dva měsíce na přípravu, kterou není radno podcenit, neboť za neplnění zákonných povinností jim mohou hrozit vysoké sankce.

Z přechodu na systém EET má řada především malých podnikatelů obavy. Přitom ale nemusí. Například ABC Data, přední český distributor elektrotechnických a elektronických produktů, a softwarový partner ArrowSys přicházejí s novým pokladním softwarem, který zavedení EET malým českým firmám ulehčí.

Tento software byl testován na operačních systémech Android, Windows a Apple (iOS) a umožňuje firmám provozovat univerzální EET pokladnu na PC, tabletu nebo chytrém telefonu. Jedná se tak o EET registrační pokladnu se snadným a intuitivním ovládáním. Navíc podnikatel při používání tohoto softwaru nemusí platit například žádné měsíční poplatky.

Komplexní řešení pro EET 

„Již letos v prosinci se elektronická evidence tržeb stává realitou pro velký počet českých firem. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli ve spolupráci se špičkovým místním partnerem, společností ArrowSys, spustit a provozovat nově vyžadovanou infrastrukturu evidence tržeb, abychom vlastníkům českých firem nabídli co nejjednodušší a cenově efektivní řešení," vysvětlil Ondřej Radovnický, obchodní ředitel společnosti ABC Data.

Pokud obchodník hledá komplexní řešení pro EET, neměly by jeho pozornosti uniknout produkty lídra v oblasti platebních terminálů, společnosti Ingenico Group. Ta má nově ve svém portfoliu „all-in-one" řešení Telium Tetra.

Jedná se o řadu chytrých terminálů s atraktivním vzhledem, vylepšeným uživatelským rozhraním (velkokapacitní dotykové displeje, přehledná tlačítka, lépe rozpoznatelná zóna pro načítání bezkontaktních karet), ale především také spoustou převratných změn ve využití softwarové kapacity, a to nejen pro bezhotovostní platby.

Platební část nové platformy zůstává uzavřena a splňuje veškeré bezpečnostní požadavky. Druhá část se však otevírá vývoji webových aplikací tak, jako je v současné době běžné u chytrých mobilních telefonů. Více se o EET dočtete ZDE.

Čtěte také: EET? Stačí jen obyčejný mobil!