VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Festival ryba z Čech míří do finále

Praha /ROZHOVOR/ - Festival Ryba z Čech se přehoupl do druhé poloviny svého krátkého života. Potrvá do 15. srpna.

2.8.2011
SDÍLEJ:

„Úřadující“ vedoucí restaurace U Koně v Klokočné Jan Kadlec servíruje říčního pstruha na jarním salátu, kterého připravil šéfkuchař David Špidra.Foto: Deník/Jiří Macek

Až do 15. srpna nabízí sedm restaurací v Praze, Středočeském kraji a Brně tříchodové menu, jehož základem je česká ryba. „Chceme upoutat pozornost českého zákazníka k domácím rybám. Ukázat mu, že ryba není jen vánoční kapr,“ uvedl Pavel Suchánek ze společnosti Alakarte, která celý festival organizuje.

Návštěvníci se do restaurací objednávají přes internetový systém Alakarte, tříchodové menu stojí 280 korun. Všechny ryby jsou z českých vod a upraveny podle tradičních českých receptů.

V pražských restauracích Amade, Austria, Chateau st. Havel, Fluidum a Krystal Mozaika Bistro, v brněnském Ristorantu Rialto a v restaurace U Koně v Klokočné poblíž Říčan tak mohou návštěvníci ochutnat například amura, kapra, sivena, štiku, pstruha, candáta.

Jediná mimopražská středočeská restaurace U Koně v Klokočné nabízí například račí polévku a jako hlavní chod říčního pstruha na jarním salátu. V Amade to je restovaný filet ze sivena, v Austrii grilovaná štika s řeřichovou omáčkou, v Chateau St. Havel závitky ze pstruha plněné bylinkovou fáší, v restaurantu Fluidum filátka z jihočeského pstruha, vKrystal Mozaice pak filet z candáta. Restaurace U Koně v Klokočné nabízí říčního pstruha na jarním salátu a Ristorante Rialto v Brně filátka z amura na kořeněné omáčce.

Festival začal 15. července a potrvá do 15. srpna.

Jsme skromný festival a jsme spokojeni, říká Pavel Suchánek

Pavel Suchánek je šéfem společnosti Alakarte, která festival Ryba z Čech pořádá. V polovičce festivalu jsme se ho ptali, jak festival pokračuje.

Kolik zájemců o českou rybu zatím do restaurací zavítalo?
Na to, že jsou dovolené a prázdniny je to slušné.
Zhruba osm desítek do každé restaurace. Výjimku tvoří jen brněnské Rialto, kde je návštěvnost slabší. Věřím, že se do konce festivalu, tedy do 15. srpna dostaneme na počet 120 návštěvníků v každé restauraci.

Takže alespoň částečná spokojenost?
Zmíněné cifry jsou podle mne úspěchem. Na to, že nemáme žádnou placenou reklamu, je to podle mne na tak skromný festival docela slušný úspěch. Děkujeme tímto všem, kteří nás podporují, samozřejmě si velice ceníme podpory středočeských Deníků a Pražského deníku.

Stalo se některé menu hitem?
Lze říci, že zatím nejvyhledávanější restaurací je restaurace Austria na pražské Arbesově náměstí, kde servírují štiku, tam si rezervovalo stůl už přes sto zájemců.

Čtěte také: Prý: kapr smrdí bahnem, pstruh má hodně kostí
SLOUPEK: Je fajn, když je fajn

Autor: Jiří Macek

2.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 24 000 Kč Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidič/ka sk. C. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: převozy nákladním vozidlem po Rakovníku., Nabízíme: stravenky 100 Kč/den., Kontakt: osobně (Řevničov 503, bývalé JZD), tel. 602321395/602351395 nebo e-mailem uctarna@framalu.cz. Pracoviště: Framalu krušovice s.r.o. - pracoviště ii, 270 54 Řevničov. Informace: František Široký, +420 602 321 395. Kultura a sport - Kultura a sport Sportovní trenéři a instruktoři 15 000 Kč Sportovní trenéři, instruktoři a úředníci sportovních klubů Trenér/ka krasobruslení. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Požadujeme: znalost ruského, ukrajinského a anglického jazyka výhodou, zkušenosti a praxi v oboru., Způsob 1. kontaktu se zaměstnavatelem: tel. 777311154 nebo e-mailem gebhart@seznam.cz. Pracoviště: Hc rakovník, z.s., nábř. Dr. Beneše, č.p. 2332, 269 01 Rakovník 1. Informace: Anželika Belozerova, +420 777 311 154. Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 12 560 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři Kuchař/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12560 kč, mzda max. 18240 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: informace: příprava a výdej jídel, zaměstnání na dobu určitou 1 rok ( s možností prodloužení), vyučení v oboru výhodou (není podmínkou)., 1. kontakt tel. 313599325 (7:00-15:00 hod.) , e-mailem zaslat životopis na: issjesenice@issjesenice.cz nebo osobně od 7:00 -15:00 ISŠ Jesenice, Žatecká 1. Pracoviště: Integrovaná střední škola, jesenice, žatecká 1, Žatecká, č.p. 1, 270 33 Jesenice u Rakovníka. Informace: Eva Tomková, +420 313 599 325,739 494 200. Výroba - Obsluha ostatních stacionárních strojů a zařízení 15 200 Kč Obsluha ostatních stacionárních strojů a zařízení jinde neuvedená. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15200 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Požadujeme manuální zručnost., Způsob 1. kontaktu se zaměstnavatelem: tel. 774414336 (8:00-17:00 hod.) nebo e-mailem annacupakova@pobox.sk/info@ic-aumont.sk. Pracoviště: Ic - aumont, s.r.o., organizační složka - pracoviště eberspächer, Kuštova, č.p. 2530, 269 01 Rakovník 1. Informace: Marcin Štefan, +420 774 414 336.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Opilého cyklistu srazil automobil

Ilustrační foto.

Investice do středočeských nemocnic vyjdou na 76,5 milionu korun

Uklidnit lidi a zapojit je do práce. To je úkol operátorů linky 155

Střední Čechy - Až 1500 hovorů denně ve dvanáctihodinových směnách. To je práce desítky dispečerů tísňové linky středočeských záchranářů. Týmu sedícího na záchranné službě v Kladně ve velké místnosti, jejíž moderní vybavení by si laik snadno spletl… třeba s Řízením letového provozu.

Dobrovolným hasičům chce kraj přispět hlavně na dopravní auta

Střední Čechy - Radovat se mohou dobrovolní hasiči z měst i obcí v řadě koutů středních Čech. Bude se nakupovat - a někde i stavět. Na cestě jsou miliony korun z evropských fondů na pořízení nových cisteren i na úpravy zbrojnic, oznámilo před pár dny ministerstvo pro místní rozvoj.

Tlustá: Během pro dobrou věc a pro svoji radost

Rakovník /ROZHOVOR/ - Současný sport je hlavně o brankách, bodech i sekundách, leckdy až nemilosrdnou honbou za výsledky, a tak když člověk natrefí na partu běžkyň, které nejen že posilují svoji fyzickou i psychickou kondici naběhanými kilometry, ale sportují pro výbornou partu a společné zážitky pro dobrou věc, zahřeje to sportovní dušičku o to více.

Kormaník: Středočeská základna roste

Střední Čechy /ROZHOVOR/ - Dvanáct let je Milan Kormaník šéftrenérem mládeže Středočeského fotbalového svazu. Je tak nejfundovanější osobou, která může nastínit, zda má fotbal s mládežnickou základnou problémy a zda nevymírá. Zkušený trenér se domnívá, že situace kritická není. Alespoň v centrální části Čech.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT