Hned po vstupu na zákazníka dýchne nezvyklá atmosféra, stěna po pravé ruce ukazuje graf ceny bitcoinu, jak se v čase pohybovala, vedle je tabulka s aktuální cenou v dolarech.

„Celá podstata Bitclubu vychází z toho, že jsem bitcoinový srdcař, věnuji se tomu už několik let a troufám si říct, že tomu i trochu rozumím. První myšlenka tedy byla vytvořit místo, kde se lidé s podobným zaměřením můžou scházet,“ vysvětlil s úsměvem majitel podniku Bitclub Jan Paulus. Tak vznikl prvotní nápad o založení kavárny, časem se do vize přidal i „gaming“ za účelem zaujmout mladší generaci.

Místo u obchodního centra Retail Park Ovčáry, kde by měl vyrůst kolínský McDonald´s.
Kolín se dočká svého vysněného McDonaldu. V průmyslové zóně v Ovčárech

Bitclub nenabízí jen kávu, ale také zákusky ze známe kolínské cukrárny U kraba. Slané dobroty dodává nedaleká italská pekárna, v nabídce jsou také pražené oříšky z Kutné Hory.

„Máme ochucené kešu, mandle, kukuřice, což si můžete dát u nás například k nějaké hře s přáteli a nebo samozřejmě odnést s sebou domů. K pití si kromě kávy můžete dát některý z řady prémiových toniců, mě nejvíce chutná grapefruitový,“ prozradil Paulus. Pořídit můžete i oblečení s bitcoinovou tématikou.

K dispozici jsou zákazníkům také knihy o bitcoinu či investování, které je do světa kryptoměn mohou zasvětit. Na zdi naproti baru si můžete pročíst systém elektronický peněz. Vedle je přímo na stěně vypsaných příklad dvanácti slov, která každému slouží jako přístupová k jeho virtuálním penězům. „Pokud si jej bude kupovat, systém vám vygeneruje vašich individuálních dvanáct slov, díky kterým se ke svému zůstatku dostanete kdekoliv na světě,“ líčil majitel Bitclubu.

Ilustrační foto.
Mladík kryl záda internetovým podvodníkům, peníze převáděl na bitcoiny

Zajímavým zážitkem může být i virtuální realita, která člověka vtáhne do jiného světa. „Zakládám si na osobním přístupu, chci to tu vést jako rodinný podnik a být každému, kdo má o danou problematiku zájem, k dispozici. Můžu s čímkoliv pomoci, vysvětlit či poradit,“ uvedl podnikatel.